Ömer Faruk Yurtseven NBA'de Kaldı! Anadolu Efes'in Hayalleri Suya Düştü

Burak Alaca
18.07.2023 - 10:41 | Son Güncellenme: 18.07.2023 - 10:54

NBA'de Miami Heat tarafından serbest bırakıldıktan sonra Avrupa'ya dönmesi beklenen milli oyuncumuz Ömer Faruk Yurtseven, Utah Jazz ile iki yönlü bir kontrat imzaladı.

Ömer Faruk Yurtseven NBA'de Kaldı! Anadolu Efes'in Hayalleri Suya Düştü

AJANSSPOR-HABER

NBA'de forma giyen 25 yaşındaki pivotumuz Ömer Faruk Yurtseven geçtiğimiz haftalarda takımı Miami Heat tarafından serbest bırakılmıştı. Avrupa dönüşü de gündeme gelen oyuncu Amerika'da kalmak için kendisine bir fırsat daha buldu.

Ömer Faruk, Utah Jazz'de

2.11'lik Ömer Faruk Yurtseven NBA Batı Konferansı ekiplerinden Utah Jazz ile 2 yıl için 5.4 milyon dolarlık bir kontrata imza attı. 2 yönlü bir anlaşmaya varan oyuncu Utah Jazz'in G-League takımı Salt Lake City'de de oynayacak.

Mehmet Okur'un hanedanına gidiyor

Türk basketbolunun simge isimlerinden olan eski pivot Mehmet Okur da 2004-2011 yılları arasında Utah Jazz'in formasını giydi. 2007'de Jazz forması ile NBA'de All-Star seçilen Okur'a taraftarlar "Money Man" lakabını taktı. Ayrıca bir diğer eski milli basketbolcumuz Ersan İlyasova da 2021'de kısa bir dönem Utah Jazz forması giydi.

İlgini Çekebilir
Avrupa'da piyasa daralıyor! İşte F.Bahçe için NBA alternatifleri...
Habere Git

Heat forması ile NBA'de fırsat buldu

Miami Heat formasını geçen sezon 56 maçta giyen Ömer Faruk Yurtseven, bu sezon sakatlıklar nedeniyle yalnızca 9 maçta formayı sırtına geçirebildi. Milli oyuncumuz bu 65 maçta; 4.8 sayı, 3.9 ribaunt ortalamaları ile mücadele etti.

Anadolu Efes ilgileniyordu

Zafer Çağrı geçtiğimiz günlerde verdiği haber ile Anadolu Efes'in Avrupa'ya dönmesi durumunda Ömer Faruk Yurtseven'i kadrosuna katmak için ciddi şekilde uğraşacağını iddia etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler