Milli raket Başak Eraydın'dan mesaj var: "2020 benim yılım olsun"

28.12.2019 - 18:57 | Son Güncellenme: 28.12.2019 - 19:00

Milli raket Başak Eraydın'dan mesaj var: "2020 benim yılım olsun"

Milli tenisçi Başak Eraydın, 2020 yılı öncesi umut dolu açıklamalar yaptı. Türk tenisinin son 5 yılda iyi bir mesafe kat ettiğini belirten Eraydın, sponsorluk konusunda ise çok çarpıcı bir mesaj verdi. Başarılı raket, "Sporcu önce olsun, ondan sonra destek olalım bakış açısını doğru bulmuyorum" dedi.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Başak Eraydın'ın açıklamaları şöyle:

2019 yılı Başak Eraydın için nasıl geçti?

Her şey yolunda gidiyor. Lig maçlarını geride bıraktık. Şampiyon olarak bitirdik, mutluyum. 2019 yılı ise aslında tam istediğim gibi geçmedi. 4 defa sakatlandım. Ona rağmen 3 tane Grand Slam oynadım. Wimbledon'da tur atladım. Bunu beklemiyordum. İnişli çıkışlı bir yıl oldu diyebilirim. 

Başak Eraydın: "2020 benim için daha iyi bir sene olacak"

2020 benim için daha iyi bir sene olacak diye düşünüyorum. Önceliğim sakatlık yaşamamak. Avustralya ile turnuva takvimine başlayacağım. Umarım ana tabloları göreceğimiz ve büyük turnuvalarda yer alacağım bir sene olur. Bunu arzu ediyorum.

Kendisini daha da geliştirmek için neler yapıyor?

Özellikle bu sene teknik üzerinde durma şansımız oldu. Servisler ve forehand gelişimi için uğraş verdik. 2020 yılına en iyi şekilde hazır olmaya çalışıyorum.

Türk tenisi ilerleme kaydetti mi? Ne düşünüyor?

Türk tenisçiler son 5 yılda büyük ilerleme kaydetti. 2-3 kişi gidiyorken, 5-6 kişi Gran Slam'e gitmeye başladı. Junior kategorisinde de ilerlemeler kaydettik. Verilen desteklerle birlikte ilerleme olmaya başladı diye düşünüyorum. Türk tenisi gayet iyi ilerliyor.

Başak Eraydın: "Federasyon her zaman arkamızda"

Federasyona her sorunumuz olduğunda, ihtiyaçlarımız olduğunda arayıp destek isteyebiliyoruz. Federasyon her zaman arkamızda. Bunun da çok değerli olduğunu düşünüyorum.

Markalaşmak ve sponsor desteği üzerine...

Markaların sporculara daha fazla destek olması gerektiğini düşünüyorum. Daha fazla yatırım yapılmalı. Çünkü ne kadar destek olursa sporcular daha çok gelecek vadeder. Markalaştıktan sonra sporculara destek olunmasının bence çok anlamı yok. Sponsorluk olaylarına daha geniş açıdan bakmak gerekiyor. Sporcu önce olsun, sonra destek oluruz diye değil de sporcuya destek olalım ve gelişimini takip edelim bakışıyla yaklaşılmalı. 

Başak Eraydın: "Tesis konusunda inanılmaz yatırımlar yapılıyor"

Yeterince tesis var. Tesis konusunda inanılmaz yatırımlar yapılıyor. Avrupa'daki yerlerden birçok daha iyi tesisimiz var. Sporcu yetiştirmek için bence çok güzel bir ortam var. Bu anlamda çok iyi bir ülkeyiz.

Sporseverlerin tenise olan ilgisini artırma noktasında neler yapılmalı?

Birçok tenis organizasyonu yapılıyor. Bu organizasyonlar arttıkça insanlar bu spora yönelecektir. WTA, Türkiye Şampiyonları, ligler, mesela Sharapova geldiğinde Çağla ile gösteri maçı yapmıştı. Bu tarz organizasyonların çoğalmasıyla sporseverlerin ilgisi artacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler