Milli sporcularımızdan Tokyo'ya erken veda!

24.07.2021 - 10:20 | Son Güncellenme: 24.07.2021 - 12:19

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda mücadele eden bazı sporcularımız organizasyona veda etti. İşte Tokyo'dan elenen bazı sporcularımız...

Milli sporcularımızdan Tokyo'ya erken veda!

AJANSSPOR-HABER

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda heyecan devam ederken, milli sporcularımızdan bazıları dev organizasyona veda etti. Detaylar haberde... 

Necat Ekinci'den veda 

Tokyo Olimpiyatları'nda 69 kiloda mücadele eden milli boksör Necat Ekinci, ilk turda Belaruslu Aliaksandr Radzionau'ya 3-2 yenilerek oyunlara veda etti.

Rakibine göre üstün bir mücadele ortaya koyan Necat, ilk raundu 5-0 aldı. İkinci rauntta Radzionau daha atak bir görüntü çizdi. Kontra ataklarla puan arayan Necat, ikinci raundu 3-2 verdi. İhtar aldığı son raundu da 3-2 kaybeden milli boksör, ringden 3-2'lik skorla mağlup ayrıldı.

Milli atıcılar beklentinin altında kaldı 

Milli atıcılar İsmail Keleş ve Yusuf Dikeç, Tokyo'daki oyunlardan elendi. Sporcularımız, Asaka Atış Alanı'nda gerçekleşen 10 metre havalı tabanca yarışında mücadele etti.

İlk 8'in finale yükseldiği elemede 36 kişi arasında Yusuf Dikeç 24'üncü, İsmal Keleş ise 25'inci oldu. İki sporcu da bu kategoride turnuvaya veda etti.

Bitiş çizgisini göremedik

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda bisiklet kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Ahmet Örken ve Onur Balkan da yol yarışında bitiş çizgisini göremeyerek oyunlara veda etti.

Fuji International Speedway'de gerçekleştirilen 109 kilometrelik yarışta iki Türk sporcu, istediği sonucu alamadı. Ahmet Örken ve Onur Balkan, yarışı bitiremeyerek elenmekten kurtulamadı.

Mihraç ve Gül Kader Şentürk elendi

Milli judocu Mihraç Akkuş, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na son 16 turunda veda etti. Nippon Budokan'daki erkekler 60 kilo son 16 tur mücadelesinde Kazak Yeldos Smetov ile karşı karşıya gelen Mihraç Akkuş, rakibi karşısında atak bir oyun sergilemeye çalıştı.

Ataklarına iyi karşılık veren dünya şampiyonu Smetov'a ippon ile mağlup olan Mihraç, oyunlardan elendi. Öte yandan Gül Kader Şentürk de son 32'de organizasyona veda etti. Nippon Budokan'da 48 kiloda mindere çıkan Gülkader, son 32 turda İspanyol rakibi Julia Figueroa karşısında tutunamadı. Rakibi karşısında geriye düşen milli judocu, son dakika içinde rakibinin ataklarına karşılık veremedi ve mağlup oldu.

Mete ve Yasemin bronz madalyada kaldı

Milli okçular Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karışık takım kategorisinde bronz madalya maçında Meksika'ya 6-2 mağlup oldu.

Senin için hazırladığımız haberler