"Milli takımdan 3 tane oyuncu sokaktan geçse kimse tanımaz!"

Akın Ungan
17.05.2023 - 09:48 | Son Güncellenme: 17.05.2023 - 10:19

Teknik direktör Ömer Erdoğan'ın 4 yıl yardımcı antrenörlüğünü yapan ve pro lisans belgesini alan Özhan Pulat, Ankaragücü ve Hatayspor dönemlerini anlattı.

"Milli takımdan 3 tane oyuncu sokaktan geçse kimse tanımaz!"

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Bursaspor ve Eskişehirspor'un alt yaş kategorilerinde antrenörlük kariyerine adım atan, Bursaspor ve Gazişehir A takımlarında çalışan, son olarak ise 4 yıl Ömer Erdoğan’ın yardımcılığını yapan Özhan Pulat, pro lisans belgesini aldıktan sonra teknik direktörlüğe hazırlanmaya başladı. Pulat, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Ömer Erdoğan ile antrenör-oyuncu ilişkisimiz vardı, 4 yıl yol arkadaşlığı yaptık"

Pulat, "17 yıldır profesyonel olarak futbolla ilgileniyorum. Bursaspor’da analist olarak başladım ve zaman içerisinde çeşitli görevlerde bulundum. Zamanın teknik adamı Ertuğrul Sağlam hocamızla tanıştım, sağ olsun sayesinde sahaya girdim ve ekibinde yardımcılık görevine başladım. Ömer Erdoğan ile burada antrenör-oyuncu ilişkisimiz vardı sonrasında 4 yıl yol arkadaşlığı yaptık" dedi.

"Hatayspor maceramızın başlamasının en büyük sebebi Fatih Kavlak’tır"

Pulat, "Hatayspor maceramızın başlamasının en büyük sebebi sportif direktör Fatih Kavlak’tır. Yerli ve yabancı pek çok isim görev beklerken, bizim tercih edilmemiz özgüvenimizi oldukça arttırmıştı" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Ömer Erdoğan: “Hiç böyle bir mağlubiyet beklemiyordum"
Habere Git

"Ömer Erdoğan - Özhan Pulat ikilisini markalaştıran konu..."

Sözlerine devam eden başarılı çalıştırıcı, "Ben 2 kulüpte scout şefliği yapmama rağmen, istediğim oyuncuları aldıramamıştım. Ömer Erdoğan - Özhan Pulat ikilisini markalaştıran konu, kendi oyunumuzu kendi oyuncularımızla oynama özgürlüğümüzün olmasıydı" şeklinde konuştu.

"Önde basan oyun şeklimizden asla taviz vermedik"

Pulat, "Biz kendi bildiğimiz oyuncular ile ne oynayacağımızı biliyorduk. Evet, 6 ve 7 gollü mağlubiyetler de aldık, 5 ve 6 gollü galibiyetler de ama önde basan oyun şeklimizden asla taviz vermedik" açıklamasını yaptı.

"Biz millet olarak ayrılıkları pek beceremiyoruz"

Pulat, "Biz millet olarak ayrılıkları pek becemiyoruz. Gerçi bir parantez açmak isterim, Hatayspor kulübünün durumu ve bizim hedeflerimiz neticesinde biz güzel ayrılmış olduk" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Zaniolo soyunma odasını birbirine kattı!
Habere Git

"Hagi ayrılırken yanında sadece çaycımız Hayati vardı!"

Konuşmasını sürdüren Pulat şunları kaydetti: "Ancak çok enteresan durumlar oluyor. Örneğin George Hagi, Bursaspor’a teknik direktörlük yapmak için Bursa’ya geldiğinde 3 helikopter eskortluk etmişti. Kulüpten ayrılırken ise yanında sadece çaycımız Hayati vardı!"

"Ankaragünü'nde bizim kurmadığımız kadroyla istediğimiz oyunu oynayamadık"

Pulat, "Bizim en büyük özelliğimiz, kadro mühendisliği konusudur. Ankaragücü'ne sonradan dahil olduğumuz için bizim kurmadığımız kadroyla istediğimiz oyunu oynayamadık. Takımda kadro planlaması oldukça kötüydü" dedi.

"Ankaragücü taraftarı gayrete ve oyuna çok destek veriyorlar"

Pulat, "Ayrıca fikstürün enteresan olması istikrar sorunu yaratıyordu. Ancak çok net ifade etmek isterim, Ankaragücü taraftarı için zor derler ama futbolu çok net bildiklerine inanıyorum. Skordan bağımsız olarak, gayrete ve oyuna çok destek veriyorlar" diye konuştu.

"Milli takımdan 3 tane oyuncu sokaktan geçse kimse tanımaz!"

Özhan Pulat son olarak, "Futbolda son yıllarda sabırsızlık durumu çok fazla yaşanır oldu. Örneğin 10-15 sene önce takımlarımızda 5-6 temel oyuncu vardı ve herkes bir oyun oynamak istiyordu. Şimdi milli takımdan 3 tane oyuncu sokaktan geçse kimse tanımaz! Ayrıca bu sene coşkusu en düşük ligi yaşıyoruz maalesef" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler