Milli Takım'ın play-off'taki rakibi belli oldu!

26.11.2021 - 18:53 | Son Güncellenme: 27.11.2021 - 18:26

Türkiye, 2022 Dünya Kupası play-off yarı finalinde Portekiz ile eşleşti. A Milli Takım Cristiano Ronaldo'lu rakibini elerse İtalya-Kuzey Makedonya galibiyle oynayacak.

Milli Takım'ın play-off'taki rakibi belli oldu!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye, 2022 Dünya Kupası Elemeleri Play-Off'larında oldukça zorlu bir yolla karşı karşıya kaldı. İsviçre'nin Zürih kentinde çekilen kuraya seri başı olarak katılamayan A Milli Takım'ın yarı finaldeki rakibi Portekiz oldu. Ay-yıldızlılar, Cristiano Ronaldo'lu rakibi ile deplasmanda karşılaşacak. 

Portekiz-Türkiye maçı ne zaman?

Tek maç eliminasyon sistemine göre gerçekleştirilecek play-off'larda Portekiz ile Türkiye 24 Mart 2022 tarihinde oynayacak. Bu turu geçen takım 29 Mart'ta bu kez play-off finaline çıkacak.

Portekiz'i geçersek ufukta İtalya var 

Kurada C Yolu'na düşen Milli Takım'ın play-off finaline kalması durumunda ise rakibi İtalya-Kıuzey Makedonya eşleşmesinin kazananı olacak. 29 Mart'ta yine tek maç üzerinden oynanacak bu karşılaşmaya tur atlarsak biz ev sahipliği yapacağız. 

2022 Dünya Kupası Play-Off Eşleşmeleri

 

A Yolu

İskoçya-Ukrayna

Galler-Avusturya

B Yolu

Rusya-Polonya

İsveç-Çekya

C Yolu 

Portekiz-Türkiye

İtalya-K.Makedonya

Son randevuyu biz kazandık

Portekiz ile en son 2012 yılında Dostluk Maçı'nda karşılaşan A Milli Futbol Takımımız, bu karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmayı başarmıştı. Dönemin teknik direktörü ise Abdullah Avcı'ydı. Golleri ise; Umut Bulut (35', 52'), Pepe (88'/kk) atarken Portekiz'in tek golünü Nani (57') atmıştı.

İtalya ve Portekiz'den en az biri Katar'a gidemeyecek

Millilerin Portekiz'i elemesi halinde olası rakibi olarak öne çıkan İtalya Milli Takımı Teknik Direktörü Roberto Mancini ise, "İlk maçı kazanabilirsek finali deplasmanda oynayacağız. Dolayısıyla zor maçlar bizi bekliyor" yorumunu yaptı. Bu eşleşmeler sonunda İtalya ve Portekiz'den en az birinin Dünya Kupsı'na katılamayacağı da kesinleşti. 

2022 FIFA Dünya Kupası play-off turu formatı

Avrupa Elemeleri'nde gruplarını ikinci sırada tamamlayan 10 takım ile 2020/21 UEFA Uluslar Ligi genel sıralamasında en üst sırada bulunan ve Dünya Kupası eleme gruplarında ilk ikiye giremeyen 2 ekibin katıldığı play-off aşamasında uygulanacak yeni formatla birlikte, takımların finallere gidebilmek için ilk kez iki rakibini birden geçmesi gerekecek.

12 takımın yalnızca 3'ü Dünya Kupası'na katılabilecek

Buna göre; kuraya katılan 12 takım 4'erli 3 play-off yoluna ayrılırken, tek maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak yarı final ve final maçlarının ardından play-off etabından toplam 3 Avrupa takımı daha Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası için final bileti almış olacak.

Senin için hazırladığımız haberler