Milli tekvandocular Avrupa'da zirve hedefliyor

16.10.2015 - 11:52 | Son Güncellenme: 16.10.2015 - 11:52

Genç Milli Tekvando Takımı, Letonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda zirvede yer almayı hedefliyor.

Daugavpils kentinde 22-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyonda 20 sporcuyla mücadele edecek Türkiye, takım halinde şampiyonluğu kovalayacak.

Genç Milli Tekvando Takımı Antrenörü Süleyman Başar, yaptığı açıklamada, yetenekli genç sporculara sahip olduklarını söyledi.

Başar, Ankara'da sürdürdükleri hazırlıkları 19 Ekim Pazartesi günü tamamlayacaklarını ve madalya için yola çıkacaklarını belirterek, "Çok değerli sporcularımız var. Bunların içinde yıldızlarda dünya derecesi yapmış sporcular mevcut. Bu yıl aynı dereceyi gençlerde bekliyoruz. Takım halinde Avrupa şampiyonluğuna adayız" diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda her zaman madalya yarışı içinde kalmayı başardıklarını vurgulayan Süleyman Başar, şunları kaydetti:

"Türkiye için her zaman Avrupa Şampiyonası çok önemlidir. Avrupa Şampiyonası'nda sürekli ilk 3'ün içindeyiz. Bunun da yüzde 50'si birincilikle geçmiştir. Biz aynı dereceleri elde edip, takım halinde gençler Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyoruz. Türkiye'ye birincilik kupasıyla geleceğimize eminim."

"Altyapımız çok sağlam"
Başar, 4 yıldır gençlerle çalıştığını aktararak, "Altyapımız çok sağlam. Genç sporcularımız, bir sonraki olimpiyatlarda Türkiye'ye önemli dereceler getirecekler" dedi.

Genç Milli Takım'a bu yıl yıldızlardan katılan sporcuların bulunduğunu anlatan Başar, "Futboldan sonra en çok lisanslı sporcusu bulunan branşız. Bundan dolayı da altyapımız çok zengin. Türkiye şampiyonalarına binin üzerinde sporcu katılıyor. Çok iyi bir altyapımız mevcut" ifadelerini kullandı.

Unvanını korumaya çalışacak
Letonya'da 55 kiloda tatamiye çıkacak milli tekvandocu Zeliha Ağrıs, üstü üste ikinci kez Avrupa şampiyonu olmak istediğini söyledi.

Milli tekvandocu, "Gençlerde son senem. Geçen yılki başarımı tekrarlayarak unvanımı korumak ve büyüklere iyi bir giriş yapmak istiyorum. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmeyi amaçlıyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Gençlerde ilk kez tatamiye çıkacak 
Geçen yıl yıldızlarda Dünya Şampiyonası'nda üçüncülük kürsüsüne çıkan İrem Bektaş ise gençlerde ilk kez Avrupa Şampiyonası müsabakasını çıkacağını bildirdi.

Alt yaşlarda üst üste 3 kez Türkiye şampiyonluğu sevinci yaşayan 2000 doğumlu İrem, "Letonya'da 42 kiloda Türkiye'yi temsil edeceğim. Avrupa şampiyonu olmayı hedefliyorum. Gençlerde ilk senem ama kendime güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Hedefi olimpiyat şampiyonu olmak
Bir diğer milli sporcu Hüseyin Kartal, yıldızlarda elde ettiği dereceleri gençler kategorisine de yansıtmaya çalışacağını anlattı.

Geçen yıl yıldızlarda dünya üçüncülüğüne ulaşan Hüseyin, "Gençlere daha yeni yükseldim. Hedefim Avrupa ve olimpiyat şampiyonu olmak. Hedeflerimi gerçekleştirmek için çok çalışıyorum. İnşallah, amaçladığım başarıları yakalayacağım" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler