Milli yıldızımızın transferini istedi! Tam aradığı profil...

01.12.2019 - 10:54 | Son Güncellenme: 01.12.2019 - 10:54

Milli yıldızımızın transferini istedi! Tam aradığı profil...

Bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Çağlar Söyüncü, Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola’nın radarına girdi. Devre arasında milli futbolcumuzun transferini isteyen İspanyol teknik adam, onun uzun vadede Vincent Kompany’nin yerini alacağını düşünüyor.

Harry Maguire’ın Manchester United’a satılmasıyla birlikte kendine ilk 11’de yer bulmaya başlayan Çağlar, şu anda Virgil van Dijk ile birlikte Premier Lig’in en iyi iki savunmacısından biri olarak gösteriliyor.

The Times’ın haberine göre şampiyonluk yarışında Liverpool’un gerisinde kalan Manchester City, 23 yaşındaki futbolcunun transferi için ciddi düşünüyor.

Haberde Çağlar’ın, Guardiola’nın pozisyon futboluna uygun ama aynı zamanda sağlam kriterlerine uyduğu belirtilmiş.

Ancak bu transfer için Leicester City’nin ikna edilmesinin pek de kolay olmadığı ifade ediliyor.

Gazete, Leicester City’nin ancak Maguire gibi 80 milyon sterlin civarı bir teklif gelmesi halinde bu transfere onay verebileceğini yazmış.

Manchester City, Laporte’un uzun süreli sakatlığı nedeniyle savunma hattında sıkıntı yaşıyordu.

Stones ve Otamendi’nin performanslarından memnun olmayan Guardiola, savunma hattında Fernandinho’ya görev veriyor.

Öte yandan Çağlar Söyüncü’nün menajeri Mustafa Doğru, Radyospor’a oyuncusuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu:

“Premier Lig’de böyle bir performans sergileyince transfer haberlerinin çıkması son derece doğal. Çağlar çok başka bir seviyeye gelmesine rağmen konuşuluyor. Çağlar şu anda takımın başarısına odaklandı. Ne onun ne kulübünün gündeminde transfer yok. İleride ne olur bilemem ama şu anda Leicester City ve A Milli Takım’da yaşayacağı başarıları düşünüyor."

Bu sezon Leicester City formasıyla 14 maça çıkan Çağlar, 1 gol 1 asistlik bir performans sergilemiş, Daily Mail ve Guardian gibi gazetelerin en iyi 11’ine seçilmişti.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler