Milli yüzücü Sümeyye Boyacı, madalya için ABD'ye gitti

31.03.2019 - 17:05 | Son Güncellenme: 31.03.2019 - 17:05

Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonu Sümeyye Boyacı, Amerika Dünya Serisinde yarışmak üzere İndianpolis’e gitti. 4-6 Nisan tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük spor kompleksinde yapılacak yarışmada Milli Paralimpik yüzücü Sümeyye, Türkiye’yi 50 metre sırtüstü, Serbesk, Kelebek, 100 metre serbest ve 200 metre serbest olmak üzere toplam 5 dalda temsil edecek.

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı madalya peşinde

Ulaşım sponsorluğunu Türk Hava Yollarının üstlendiği Sümeyye Boyacı ABD’ ye gitmeden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. ABD’de ilk yarışması olduğunu söyleyen Sümeyye, “Gerçekten çok çalıştım. Heyecanlıyım ABD’de ilk yarışmam olacak. Paralimpiklerde ilk olacak. İnşallah güzel sonuçlarla dönmeye çalışacağım. Bu yıl inanılmaz önemli bir dünya şampiyonamız var. Bunun içinde öncesinde dünya serileri oluyor. Dünya serilerinde nerelerde olduğumu görüp ona göre çalışıyorum. Bu yarışlar benim için gerçekten çok önemli. İnşallah yoğun bir koşturmaca yoğun bir tempo ile devam ediyorum” dedi.

Sercan Yıllı: “İlk büyük şampiyonamız”

ABD’ye Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı ile beraber giden fizyoterapist Sercan Yıllı, “Çok iyi bir şekilde hazırlandık. Bu bizim bu seneki ilk büyük şampiyonamız. Bundan önce Sümeyye Belarus’a gitti. Fakat İndianpolis bizim için çok büyük bir yarışma olacak. Çünkü çok farklı ülkelerden katılım olacak ve Amerika Birleşik Devletleri Olimpiyat Komitesi ve Paralimpik komitesinin düzenlediği bir yarışma. Bu yüzden orada yer alacağımız için çok heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

Cem Helvacı sponsor oldu

Sümeyye Boyacı’nın sponsorluğunu üstlenen iş adamı Cem Helvacı da, "Biz bu topraklardan kazandık ve bu toprakların çocuklarına destek vermeliyiz. Sümeyye Boyacı'yla yolumuz 3 ay önce kesişti. İnşallah ABD'den madalyalarla dönecektir" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler