Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli dünya gençler rekorunu kırdı!

04.08.2024 - 20:01 | Son Güncellenme: 04.08.2024 - 20:33

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 1500m serbest finalinde mücadele eden milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli, yarışta dünya gençler rekorunu kırdı.

Milli yüzücümüz Kuzey Tunçelli dünya gençler rekorunu kırdı!

AJANSSPOR - HABER

Paris 2024'te erkekler 1500m serbest finalinde yarışan 16 yaşındaki sporcumuz Kuzey Tunçelli, mücadeleyi 5'inci sırada tamamladı. Kuzey, buna karşın yeni derecesiyle kendisine ait olan dünya gençler rekorunu kırmayı başardı.

Kuzey'den yeni dünya rekoru

Kuzey Tunçelli, olimpiyat tarihimizde ilk kez yer aldığımız erkekler 1500m serbest finalinde Türkiye için yarıştı. Mücadeleyi 14:41:22'lik derecesiyle 5'inci sırada tamamlayan Kuzey, kendisine ait olan 14:41:89'luk dünya gençler rekorunu kırdı.

Bobby Finke rekorla altın madalyaya ulaştı

Amerikalı yüzücü Bobby Finke, yarışı 14:30:67'lik derecesiyle 1. sırada tamamladı ve altın madalyanın sahibi oldu. Finke bu derecesiyle yeni dünya rekorunun da sahibi oldu.

"Tüm Türkiye'ye söz veriyorum"

Yarışın ardından TRT'nin sorularını yanıtlayan Kuzey Tunçelli, şu ifadeleri sarf etti: "İnanılmaz bir yarıştı. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Hedefi gerçekleştirdim. Dünya gençler rekorunu kırdım. Ama bu olimpiyatlar benim için sadece başlangıç. İnşallah ileride daha büyük başarılar elde edip diğer olimpiyat oyunlarında madalya almak istiyorum."

"Burada yarışmak, büyük rakiplerimin olması inanılmaz bir duygu. Burada her zaman birbirimizi destekleyip derecelerimizi yukarı taşıyoruz ve ben bundan çok mutluyum."

"Çok büyük yaşta rakiplerim vardı. Bobby Finke bunlardan biriydi. Dünya rekoru kırdı. Ben de arkasından dünya gençler rekoru kırdım. Dünya rekoru hedefi için her zaman durmadan ilerleyeceğim. Buradan tüm Türkiye'ye söz veriyorum."

"Çok büyük bir tecrübe kazandım. Bunu ileride ki yarışlarda çok büyük şekilde kullanacağım ve burada olmak çok gurur verici."

Senin için hazırladığımız haberler