Milliler kampa girdi

31.05.2017 - 16:33 | Son Güncellenme: 31.05.2017 - 16:33

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Ampute Futbol Milli Takımı, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde kampa girdi.

TFF'den yapılan açıklamaya göre ay-yıldızlılar, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası hazırlıkları için 3 Haziran Cumartesi gününe kadar Riva'daki tesislerde çalışacak. 

Türkiye'nin ev sahipliğinde 1-10 Ekim'de düzenlenecek Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'na 12 ülke katılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, yıllar önce gazilere yönelik rehabilitasyon amacıyla başlayan ampute futbol serüveninin, yolların TFF ile kesişmesinden sonra zaman içerisinde dünyanın en büyük lig organizasyonuna kavuştuğunu belirtti.

Federasyonun, tüm engelli futbol milli takımlarına Riva tesislerinde kamp yapma imkanı sağladığını vurgulayan Gürsoy, şunları kaydetti:

"Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası bu yıl ilk kez 12 ülke takımının katılımı ile yine ilk kez bir futbol federasyonu tesislerinde, Riva'da düzenlenecek. TFF'nin Bedensel Engelliler Spor Federasyonu ile kurduğu bu stratejik iş birliği, Avrupa Şampiyonası'nda bizi favori ülke durumuna getirmiştir. Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'in de ifade ettiği gibi; organizasyonlarımız ve başarılarımızla engelli futbolunda 'en iyi ülke' olma iddiamızı kararlılıkla sürdüreceğiz."

 

Senin için hazırladığımız haberler