Minnesota Vikings evinde sürprize izin vermedi

25.10.2019 - 09:19 | Son Güncellenme: 25.10.2019 - 09:19

NFL'in 8. hafta açılış maçında Minnseota Vikings, sahasında Washington Redskins'i konuk etti.

Minnesota Vikings, maçın ilk hücum serisinde etki bir şekilde ilerlemeye yakındı. Ancak kendi yarı sahasının 43 yard çizgisinde oynadıkları ikinci hücum hakkında, Kirk Cousins'ın pasını boş bir alanda yakalayan Stefon Diggs, son 25 yard içine girdiğinde, Washington Redskins'in dış linebackerlarından Ryan Kerrigan'ın müdahalesiyle topu düşürdü. Yere düşen topu diğer dış linebacker Ryan Anderson yakaladı ve hücum hakkı başkent ekibine geçti. (12.24) Ancak Redskins'in de ilk hücumu top kaybıyla sonuçlandı. Vikings'in defansif endlerinden Danielle Hunter, eski takım arkadaşı olan Case Keenum'ı sacklerken topun da düşmesini sağladı. Fumble sonrasında yere düşen topu, defansif tackle pozisyonunda oynayan Shamar Stephen yakaladı. (8.56) Rakip yarı sahasının 46 yard çizgisinden yeni bir seriye başlayan Vikings, son oyunda Dan Bailey'in 50 yard uzaktan attığı alan golüyle öne geçti. (5.20) İlk 15 dakika, Minnesota Vikings'in 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Washington Redskins, ikinci 15 dakikaya girilirken, önceki çeyrekten kalan hücum serisini devam ettirdi. Başkent ekibi, 1 dakika sonunda Dustin Hopkins'in 21 yard uzaktan attığı alan golüyle skoru eşitledi. (14.00) Minnesota Vikings, ikinci çeyrekteki ilk hücum serisinde touchdowna çok yaklaştı. Ancak Kirk Cousins'ın iki kez sacklenmesi, touchdown alınmasına mani oldu. Son hakta Dan Bailey, 29 yard uzaklıktan alan golü attı ve Mor Sarılılar 6-3 öne geçti. (7.26) Redskins, hücumlarını Vikings'e benzer bir şekilde bitirmeye devam etti. Başkent ekibi, son 10 yard bölgesine girmesine karşın Case Keenum'ın defansif tackle Linval Joseph tarafından sacklenmesiyle geriledi. Son hakkında alan golü deneyen Skins, Dustin Hopkins'in 30 yard uzaktan kaydettiği alan golüyle skora bir kez daha denge getirdi. (1.57) Lakin Minnesota Vikings, yine kendi lehine skordaki eşitliği bozmayı başardı. Çeyreğin bitimine 7 saniye kala, Minneapolis ekibinin başarılı running backi Dalvin Cook, 4 yardlık koşu oyununu gol bölgesinde tamamladı. Touchdown sonrasında Dan Bailey'in ekstra golü isabetli oldu ve fark 7 sayıya çıktı. Vikings, devre arasında soyunma odasına 13-6'lık üstünlükle gitti. 
 
Üçüncü çeyreğin ilk sayıları Minnesota Vikings'ten geldi. Dan Bailey, 27 yard uzaktan alan golü attı ve farkı çift hanelere çıkardı. (8.33) Touchdown yapamayan Washington Redskins, çareyi yine alan golünde buldu. Dustin Hopkins 43 yard uzaktan alan golü attı ve fark 7 sayıya indi. (5.11) Son 15 dakikaya 16-9 önde giren Vikings, önceki çeyrekten kalan hücum serisinde bir alan golü daha buldu ve karşılaşmayı da 19-9 kazandı. Bu sonuçla 8 maçta 6 galibiyete ulaşan Minneapolis ekibi, Ulusal Futbol Konferansı'nda Play-off potasında kalmaya devam etti. Washington Redskins ise, 7. kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
MAÇTA ÖNE ÇIKAN İSİMLER 
 
 MINNESOTA VIKINGS 
 
Kirk Cousins (QB): 26'da 23 pas isabeti, 285 yard pas mesafesi
 
Dalvin Cook (RB): 23 koşu oyununda 98 yard mesafe ve 1 koşu touchdownı, 6'da 5 pas yakalamada 73 yard mesafe
 
Stefon Diggs (WR): 7'de 7 pas yakalamada 143 yard mesafe
 
Anthony Harris (S): 2 tackle desteği, 1 interception
 
Danielle Hunter (DE): 5 solo tackle, 1 tackleda mesafe kaybettirme, 1 sack
 
Dan Bailey (K): 4'te 4 alan golü ve 1'de 1 ekstra gol isabetiyle 13 sayılık katkı
 
 WASHINGTON REDSKINS 
 
Jon Bostic (LB): 7'si solo, toplam 9 tackle, 1 sack
 
Dustin Hopkins (K): 3'te 3 alan golü isabeti ile 9 sayılık katkı

Senin için hazırladığımız haberler