Miras krizi, Maradona'nın mezarını açtıracak!

10.12.2020 - 15:10 | Son Güncellenme: 10.12.2020 - 15:36

Dünyaca ünlü eski futbolcu Diego Armando Maradona'nın hayatını kaybetmesinin ardından, miras tartışmaları devam ediyor. Arjantin'in futbol efsanesi Maradona'nın vefatından sonra mirastan pay alacak kişiler arasındaki paylaşım, krize neden oldu. Maradona'nın çocukları olduklarını iddia eden Santiago Lara, DNA testi yapılması için efsane futbolcunun mezarının açılması yönünde mahkemeye başvuru yaptı. Efsane futbolcunun mezarı açılacak mı, Maradona mirasını kime bıraktı? İşte tüm detaylar....

Miras krizi, Maradona'nın mezarını açtıracak!

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Diego Maradona'nın ölümüyle birlikte miras kavgası da başladı. Arjantinli yıldız geçtiğimiz ay vefat ettikten sonra, mirastan pay almaya çalışan pek çok kişi çıktı. Medyaya yansıyan haberlere göre, 60 yaşında vefat eden Maradona'nın 6 farklı kadınla ilişki yaşadığı ortaya çıktı. Bu ilişkilerden 12 çocuğu olduğu iddia edilirken, kanunen kabul ettiği 5 çocuğu bulunuyor.

Maradona'nın mezarı açılabilir

Maradona'nın çocuğu olduğunu iddia eden Santiago Lara, geçtiğimiz günlerde Arjantin'nin popüler TV programı Intrusos'a katıldı. Santiago Lara programda yaptığı açıklamada, "Annem vefat etmeden önce bana gerçek babamın Diego Maradona olduğu söyledi. Sanırım ona benziyorum. Yüzüm, burnum, her şey. Ama yıllarca baba olarak tanıdığım Marcelo'ya bakıyorum ve benzemediğimizi anlayabiliyorum. Sabahları bu duyguyla uyanmak kolay değil" ifadelerini kullanmıştı.

Maradona'nın avukatı Matias Morla, futbolcunun ölümünden aylar önce, kan bağı doğrulanırsa Santiago Lara'nın babası olarak sorumluluklarını üstleneceğini söylemişti.

Maradona'nın mirası ne kadar?

BBC'nin haberine göre Arjantin'in futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın bir çok gayrimenkul, çok para getiren görüntü telifleri hatta Belarus'tan alınmış karada ve suda kullanılabilen bir tankı olduğu iddia ediliyor. Yapılan iddialar büyük servetin sadece bir kısmı. Ama net mirasın boyutlarının belirlenmesi ve paylaşımının kolay olmayacağı düşünülüyor.

BBC'den alınan bilgiye göre Maradona'nın bilinen varlıkları şu şekilde sıralanıyor:

-Komani'nin Pro Evolution Soccer video oyununda Maradona'ya benzer bir karakteri kullanma izni veren kontrat
-360bin dolar değerinde pırlanta bir yüzük
-Belarus ziyaretinde ona hediye edilen bir Hunter Overcomer amfibik araç
-Arjantin'de en az beş mülk
-Bir Rolls Royce Ghost (360bin dolar) ve bir BMW i8 (175bin dolar) otomobil

Ayrıca New York Times gazetesinin 1990 tarihli bir haberine göre, ünlü futbolcu Napoli'deyken 3 milyon dolar maaş ve buna ek olarak 8 ila 10 milyon dolar ikramiye aldığı ifade ediliyor.

"Koşarak kazandığım şeyleri size vermeyeceğim"

Efsane futbolcu Maradona geçtiğimzi yıllarda, açılan babalık davaları sonrası şu ifadeleri kullanmıştı: "Sizlere hiçbir şey bırakmayacağım, tüm paramı bağışlayacağım. Hayatım boyunca koşarak kazandığım şeyleri size vermeyeceğim"

Maradona'nın avukatı Matias Morla'a göre efsane futbolcu vasiyetname bırakmadı ve bu yüzden mirasının tamamı eşit şekilde hak sahiplerine paylaşacağını ifade etti. Şimdilerle mezarının açılabileceği gündeme gelen Maradona'nın naaşı da tabutundayken rahatsız edilmiş ve cenaze evi çalışanları efsane ismin tabutunu açarak özçekim yapmıştı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler