Mircea Lucescu: 'Beceremezsem Allahaısmarladık!'

09.09.2018 - 15:55 | Son Güncellenme: 09.09.2018 - 18:55

Türkiye Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İsveç ile oynanacak Uluslar Ligi maçı öncesinde basın toplantısında konuştu.

Mircea Lucescu: 'Beceremezsem Allahaısmarladık!'

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, İsveç ile oynanacak UEFA Uluslar Ligi maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Lucescu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Maçtan sonra da konuşmuştum. Ne yapmak istediğimi söylemiştim. Dedim ki, geçmişteki futbolcuların getirdiği seviyeyi daha ileri çekebilmek için yeni bir ekip kuruyoruz. Bizim ilk hedefimiz bu. İkinci hedefimizse Türk oyuncuların süratlerini kullanabilecekleri, oyunun kontrolünü elinde bulundurabilecekleri kendi karakterlerindeki oyun stilini sahaya yansıtabilecek bir ekip kurmak. Üçüncüsü de sonuç elde edebilmek. Ama bütün bunların hepsi yavaş yavaş istediğimiz gibi olacak. Bunu inşa etmek kolay değil. Oyuncularımız daha kendi ekiplerinde oynamıyorlar. Yapacakları ikinci adım kendi ekiplerinde doğrudan oynayabilmek. Çağlar, Enes, Emre Mor, Okay’ı söylüyorum. Yoksa sadece yetenekli oyuncu olarak kalacaklar.

7-8 tane oyuncumuz daha iyi kulüplere gittiler. 5-6 yıldır aynı ekiple oynayan, ön elemeleri çok rahat geçmiş bir ekiple oynamak kolay değil. Bizde 2-3 tane bu seviyede oyuncu var. Çok fazla oyuncum yok. 2-3 sene sonra ne olacağını düşünmek lazım. Rekabetçi bir ekip kurmamız lazım.Mayıs ayında çağırdığımız 8 oyuncu çeşitli neden ve problemlerden dolayı milli daveti kabul etmedi. Maçlardan 2-3 gün önce toplanıyor bu ekip. Herkes kendi kulübünden geliyor. Farklı farklı yerlerden. Bizim burada yaratmaya çalıştığımız uzun süreli bir grup yaratmak. Biz umutluyuz. Rusya maçının ikinci yarısı için takımımı tebrik ettim. Yediğimiz ilk golde Serdar’ın hatası vardı. İkinci golde bir anlaşmazlık oldu. 4-5 tane gol pozisyonu yarattık. Bunlar genç bunlara güven aşılamak lazım. Bunlar da iyi oyuncular, eminim.

Bir antrenör için en kolayı 2-3 takımdan kurulu bir ekip yaratmak. 15-16 yaşından itibaren her kategoride beraber oynayan 20-21 yaşlarına geldiği zaman İzlanda, İsviçre gibi olan bir ekip yaratmak. İspanya gibi bir ülkenin takımı Barça, Real ve Atletico’dan oluşuyor. Fransa da aynı şekilde. Arnavutluk’a bakarsınız bütün oyuncuları İtalya’da oynuyor. Hırvatistan’dakilerin hepsi Avrupa’nın en büyük kulüplerinde oynuyor. Bizde öyle bir oyuncu varsa hemen alayım. Bu oyuncular o seviyeye çıkacak, onlara güveniyorum. Eğer becerebilirsem herkes için çok iyi olacak. Beceremezsem Allahaısmarladık. Ben kendimi adapte etmeye çalışıyorum. Sonra değişik kararlar vereceğim. Son kere açıklıyorum hedeflerimizi. Çalışıyoruz, devam.

Volkan, Başakşehir’de oynamadı. Harun’un ilk 11’in sürekli oyuncusu olmasını bekliyorum. Bakacağız. Yarın Sinan oynayacak. Belçika’da en iyi kaleci seçildi. Alper hocayı da yolladım görsün diye. O da iyi bir seviyeye geldi. Lunev’i biliyorum. 15 yaşında UFA diye bir kulüpte başladı. 5 maçını gördüm, bütün Zenit yönetimine yalvardım. Şimdi milli takımda birinci kaleci.

Senin için hazırladığımız haberler