Mircea Lucescu: Çok hırslıyız ve bütün her şeyimizi sahaya vereceğimizi düşünüyorum!

06.09.2018 - 17:10 | Son Güncellenme: 06.09.2018 - 20:10

A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Mircea Lucescu Rusya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Mircea Lucescu: Çok hırslıyız ve bütün her şeyimizi sahaya vereceğimizi düşünüyorum!

Türkiye A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Mircea Lucescu, Rusya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Mircea Lucescu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Dünya Şampiyonası'nda çok iyi oynadılar, oyun  disiplini konusunda çok iyiydiler. Kontrataklar ve uzun toplara çok iyi cevap verdiler. Bunun yanında da ilk 8'de yer aldılar. Bence Rusya aldığı sonuçlarla geldiği noktayı hak etti. Yeni bir ekip şimdi daha genç. Antrenörleri akıllı davrandı ve kendisiyle çalışmış oyuncuları çağırdı. Aynı oyun tarzını bekliyorum. Bu oyun tarzına cevap vermemiz lazım.

Oyuncuların hepsini birden değiştirmek istemiyordum. Eski ekip Türk futboluna büyük katkılar verdi. Arda, Emre, Selçuk, Hakan Balta... Ama üst seviyede kalmak istiyorsanız değişim gerekiyor. Genç oyuncuları Milli takıma çağırarak onlara sorumluluk yükledim.

Türk Ligi'nde çok yabancı olması, beni başka alternatiflere yönlendirdi. Ekip oluşturmak kolay değil. Tekrar yeniden bir ekip kurmak kolay değil. Zamana ihtiyacımız var. Oyunculara tecrübe kazandırıyoruz ve üst seviyelere çekiyoruz. Hepsine güveniyorum. Birçok oyuncumuz siz de biliyorsunuz. 

Zeki Çelik Çelik 1. Lig'den Fransa Ligi'ne gitti, Emre Akbaba ve Ömer Bayram Galatasaray'a gitti. Gençlerden ekip kurup bunların performansını üst seviyelere çıkartmak istiyorum. Bunu da başaracağıma inanıyorum. Ekibime çok güveniyorum. Çok hırslıyız ve bütün her şeyimizi sahaya vereceğimizi düşünüyorum. Sabır göstermemiz lazım. Hepimizi açısından...

Ben şu anda elimdeki oyuncularımla çalışmak zorundayım. Karar TFF ve medya tarafından konuşulacak. Bu karar birimi ben değilim. Türk futboluna eğilmek lazım, profesyonel futbolu öğretmek lazım. 2002 yılında Dünya 3.'sü olan takımdan 8 oyuncunun Galatasaray'dan olduğunu hatırlatmama gerek yok. Benim fikrim bu şekilde. Sadece çalışmak lazım.

Zenit'ten arkadaşlarla da konuşuyorum. Zenit'in bu sezon şampiyonayı kazanmasını istiyorum. Fakat Spartak'a karşı zor bir mücadele olacak.

Senin için hazırladığımız haberler