Mircea Lucescu konuştu! Milli Takım ve Şenol Güneş...

24.03.2019 - 10:06 | Son Güncellenme: 24.03.2019 - 13:06

Mircea Lucescu konuştu! Milli Takım ve Şenol Güneş...

A Milli Takım eski hocası Mircea Lucescu, Arnavutluk maçı sonrası dikkat çeken açıklamalar yaptı. Lucescu, ay-yıldızlı takımın başarılı olacağına inanıyor. Deneyimli çalıştırıcı, Şenol Güneş ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

"Arnavutluk'u evinde yenmek büyük başarı"

Galibiyetin çok önemli olduğunu vurgulayan Luce, “Arnavutluk, oyuncularının neredeyse tamamı yurtdışında oynayan, tehlikeli bir takım. Onları evinde yenmek büyük başarı, çok iyi bir sonuç. Bu sonuçla birlikte hem onları yarışın dışına itiyorsunuz, hem de takım olarak büyük özgüven sağlıyorsunuz. Şenol Güneş’i ve tüm oyuncuları tebrik ediyorum” dedi.

Lucescu: "Şenol Güneş'in tercihleri doğru"

Fanatik’e konuşan Rumen teknik adam, ay-yıldızlı ekibin son açıklanan kadrosuna Burak Yılmaz, Gökhan Gönül ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin çağrılmasını da değerlendirdi.

Lucescu: "Tecrübeli futbolcular büyük yarışmalarda fark yaratır"

Lucescu, “Genç oyuncular, takım için önemli. Görevde bulunduğum sürece tek konsantrasyonum genç yetenekler üzerineydi. Ancak yarışma zamanı, kadroyu tamamen gençlerden oluşturamazsınız. Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu... Onların sahada olmaları doğru. Tecrübeli oyuncular büyük yarışmalarda sahada fark yaratırlar” diye konuştu.

Türkiye'ye başarı diledi

Lucescu, “Şimdi Moldova karşılaşması daha da önem kazandı. Alınacak galibiyet, Arnavutluk karşısında elde edilen sonucu daha anlamlı kılacaktır. Eskişehir’deki maçta Şenol Güneş ve Türkiye’ye başarılar diliyorum.” Şu anda Bükreş’te bulunan Lucescu, geleceği ile ilgili ısrarlı sorularımızı da net bir dille cevapladı: “Şu anda bir planım yok. Dinleniyorum. Ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz...” diyerek sözlerini tamamladı.

Güneş 4 yıl görev yapacak

Hatırlanacağı gibi Türkiye Futbol Federasyonu, Şenol Güneş ile 4 yıllık anlaşma sağlandığını açıklamıştı. Güneş, geri dönüşü sonrasındaki ilk maçını galibiyetle tamamlamıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler