Mircea Lucescu: "Şenol Güneş'i ben de istedim"

01.12.2019 - 12:35 | Son Güncellenme: 01.12.2019 - 12:39

Mircea Lucescu: "Şenol Güneş'i ben de istedim"

A Milli Futbol Takımı'nın Eski Teknik Direktörü Mircea Lucescu, ay-yıldızlı takımla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Lucescu'nun, ay-yıldızlı ekibin yeni teknik direktörü Şenol Güneş ile ilgili sözleri dikketleri çekti. 

Lucescu'dan 'kovulma' açıklaması

Mircea Lucescu, 'temelini attım' dediği A Milli Takım'la ilgili EURO 2020 kura çekiminin yapıldığı Bükreş'te Sabah Gazetesi'ne konuştu. Lucescu, ayrıca kovulmadığının altını çizdi. 

Mircea Lucescu: "Kovulmadım, ben ayrıldım"

Halefi Şenol Güneş'in başarısının alkışa değer olduğunu söyleyen Rumen teknik adam, şunları söyledi:

"Bazı gazeteler kovulduğumu yazdılar. Kovulmadım. Ben ayrıldım. A Milli Takım'da değişim ve yapılanma istendi. Ben de gençleştirme yaptım. Sayın Yıldırım Demirören'le Şubat'ta konuştum. Bu kampanyanın bir Türk hocayla devam etmesi gerektiğini düşündüm Şenol Güneş'in gelmesi konusunda ben de tavsiyede bulundum. Şenol hocanın getirdiği devamlılık ve sonuçlandırma ile alkışı hak ediyor."

Kendisini başarılı görmüyor

Türkiye Milli Takımı ile 8 resmi maça çıkan ve 2 galibiyet alıp 5 kez de mağlup olan Mircea Lucescu, kendisini başarılı olarak görmediğini belirtti. 

Lucescu: "Türk oyuncususun güvenilmeye ihtiyacı var"

Lucescu, "Türkiye büyük bir başarı kazandı. Türk Milli Takımı genç ve her maç olgunlaşıyorlar. Çok iyi de bir hocaları var. Kendimi başarılı görmüyorum ama iyi izlenim bıraktığıma inanıyorum. Türk oyuncususun güvenilmeye ihtiyacı var.

Mircea Lucescu favorisini açıkladı

Çağlar Söyüncü, Merih Demiral ve diğerlerini yetiştirdim. Türkiye'nin gruptan çıkması büyük dileğimiz. Şampiyonadaki favori Almanya. Ama benim favorim İngiltere."

Senin için hazırladığımız haberler