Mircea Lucescu'dan kıyaslama: Türkiye ile Avrupa arasında...

30.03.2018 - 17:57 | Son Güncellenme: 30.03.2018 - 17:57

Mircea Lucescu'dan kıyaslama: Türkiye ile Avrupa arasında...

Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, RMC Sport’a değerlendirmelerde bulundu. Deneyimli teknik adam, İtalya ile ilgili fikirlerini paylaştı. Ayrıca Lucescu, genç futbolculara tavsiye niteliğinde bazı göndermelerde bulundu.

“İtalya’nın Dünya Kupası’nı kazandıktan sonra yenilenmesi gerekiyordu”

İtalya Milli Takımı’nın Dünya Kupası’nı kazandığı dönemdeki kadrosunun yenilenmesi gerektiğine dikkati çeken Lucescu, “Bazı şeyleri iyi hesaplamak gerekiyor. İtalya’nın özellikle Dünya Kupası’nı elde ettiği dönemden sonra yenilenmesi gerekiyordu. Bu zorunluydu. Sorun sadece İtalya için geçerli değil. Futbolun genel fotoğrafı böyle” diye konuştu.

Avrupa’ya giden genç oyunculardaki değişim hakkında…

Genç futbolcuların kendisini sürekli geliştirmesi gerektiğini belirten Lucescu, Beşiktaş’tan rekor bir fiyata Everton’da transfer olan Cenk Tosun ve İspanya Ligi’nde son dönemlerde yıldızı iyice parlayan Enes Ünal’daki değişimin önemli olduğunu vurguladı.

“Türkiye ile kıyaslandığında futbol düşüncesi farklı”

Avrupa’da oynamanın genç oyuncuların gelişmesine yararlı olacağını açıklayan Lucescu, ”Avrupa’da oynamak çok daha farklı olacaktır. Ben bu konuda gençlere gereken katkıyı yapmaya çalışırım. Avrupa’daki futbol düşüncesi ve disiplini bana göre Türkiye ile kıyaslandığında değişik. Orada seviye atlama fırsatınız olabilir.

“Maksimum verim almaya çalışıyorum”

Türk futbolunun gelişmekte olduğunu vurgulayan Mircea Lucescu, yetenekli futbolcuların olduğunu ve her futbolcudan maksimum verim almaya çalıştığını dile getirdi. Öte yandan Lucescu’ya, İspanya’ya hazırlık maçında 6-1 kaybeden Arjantin’in teknik direktörü Jorge Sampaoli’nin istifa edip etmemesi gerektiği soruldu.

Sampaoli istifa etmeli mi?

Lucescu, ”Kesinlikle etmemeli. Samimi olmak ve sadece teknik direktörü yargılamamak gerek. İyi futbol ve başarılı sonuçlar gelmesi için kulüpler de teknik adamlara yardımcı olmalıdır” yorumunda bulundu. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler