Mircea Lucescu'dan Türkiye iddiası! EURO 2024'te...

Cem Ergün
05.07.2024 - 19:21 | Son Güncellenme: 05.07.2024 - 19:33

Bir dönem Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğünü yapan Mircea Lucescu, EURO 2024'te Türkiye hakkındaki iddiasını açıkladı. Detaylar...

Mircea Lucescu'dan Türkiye iddiası! EURO 2024'te...

AJANSSPOR HABER

2017-2019 yılları arasında A Milli Takım'ın başında yer alan 78 yaşındaki Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, Anadolu Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu. Lucescu, Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda sürprize imza atabileceğini açıklarken, Hollanda maçı hakkındaki tahminini de dile getirdi.

"Türkiye ve İsviçre hariç"

Türkiye ve İsviçre'nin adından çok söz ettireceğini kaydeden Mircea Lucescu, "İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa, Portekiz ve Hollanda devam ediyor, sadece devlerden İtalya turnuvaya veda etti. Çok büyük bir sürprizin yaşandığın bir turnuva değil. Tabii Türkiye ve İsviçre hariç. Bu iki ülkenin turnuvada adından söz ettireceğini düşünüyorum." dedi.

"Türk futbolcular çok zekice oynuyor"

A Milli Futbol Takımı'nın maçlarını izlerken keyif aldığını söyleyen Lucescu, "Türk futbolcular sahada hem savaşıyor, hem de çok zekice oynuyor. Sadece defans ve hücumda değil, teknik düzeyde de milli takım çok iyi." değerlendirmesinde bulundu.

"Mert en unutulmaz kurtarışı yaptı"

Milli Takım'ın başarılı file bekçisi Mert Günok'un performansına da değinen Lucestu, "Mert inanılmaz kurtarışlar yapıyor. İyi bir kaleci olduğunu ispatladı. 78 yaşındayım ve Mert bence Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde en unutulmaz kurtarışı yapan kaleci oldu." ifadelerini kullandı.

"Benim kazandırdığım 5-6 oyuncu şu anda milli takımda oynuyor"

Kendi döneminde Milli Takım'a kazandırdığı isimlerden duyduğu gururu ifade eden Lucescu, "Türk Milli Takımı'nda hala benim izlerim duruyor. Benim kazandırdığım 5-6 oyuncu şu anda milli takımda oynuyor. Bundan büyük gurur duyuyorum. Merih Demiral da bunlardan birisi. Avusturya karşısındaki attığı golleri görünce çok sevindim. Merih Demiral'ın yanında Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Mert Müldür..." şeklinde konuştu.

"Türkiye, Hollanda'yı yener"

Millilerimizin çeyrek finaldeki rakibi Hollanda karşısında üstün geleceğini iddia eden Rumen antrenör, şu sözleri kullandı: "Türkiye'nin Hollanda'yı yenip yarı finale ulaşacağını düşünüyorum. Benim tahminim Türk Milli Takımı en azından yarı final oynar."

Senin için hazırladığımız haberler