Mitch McConnell kimdir ve kaç yaşında?

04.11.2020 - 11:52 | Son Güncellenme: 04.11.2020 - 11:56

ABD seçimleri sırasında gündeme gelen Mitch McConnell, Aziz Yıldırım'a benzemesi ile Türkiye gündem sıralamasında en üst yerleri aldı. Peki Mitch McConnell kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar. Bazı kullanıcılar Aziz Yıldırım'a benzeyen Mitch McConnell hakkında detaylı araştırmalar yapmaya başladılar. Kentucky oylarını kim kazandı. İşte tüm detaylar...

Mitch McConnell kimdir ve kaç yaşında?

ABD seçimleri sırasında gündeme gelen Mitch McConnell, Aziz Yıldırım'a benzemesi ile Türkiye gündem sıralamasında en üst yerleri aldı. Peki Mitch McConnell kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar.

Bazı kullanıcılar Aziz Yıldırım'a benzeyen Mitch McConnell hakkında detaylı araştırmalar yapmaya başladılar. Kentucky oylarını kim kazandı.  İşte tüm detaylar...

Addison Mitchell McConnell Jr. (20 Şubat 1942 doğumlu), Kentucky'nin kıdemli ABD senatörü ve Senato çoğunluk lideri olarak görev yapan Amerikalı bir politikacıdır . McConnell, Senato'da parti lideri olarak hizmet veren ikinci Kentuckian, Kentucky için tarihteki en uzun süre hizmet veren ABD senatörü ve ABD Senato Cumhuriyetçilerinin tarihteki en uzun süre hizmet veren lideri.

McConnell ilk olarak 1984 yılında Senato'ya seçildi . 1998 ve 2000 seçim dönemlerinde Ulusal Cumhuriyetçi Senatörlük Komitesinin başkanlığını yaptı . McConnell seçildi Çoğunluk Whip içinde 108 Kongresi'nde ve Kasım 2006'da 2004 yılında yazılan yeniden seçildi, o Senato seçildi azınlık lideri ; Cumhuriyetçilerin Senato'nun kontrolünü ele geçirdiği ve Senato çoğunluk lideri olduğu 2015 yılına kadar bu görevi sürdürdü. McConnell şu anda Senato'da rakibi Amy McGrath'a karşı yedinci dönemine seçilmek için yarışıyor .

McConnell, politik kariyerinin başlarında pragmatist ve ılımlı bir Cumhuriyetçi olarak bilinmesine rağmen muhafazakar siyasi pozisyonlara sahiptir . O sonuçlanan sıkı kampanya finansman yasalarına muhalefet açtı Yargıtay iktidardaki Vatandaşlar Birleşik v. FEC kısmen bozdu o İki Partili Kampanya Reform Yasası bir olarak bilinen 2010 McConnell içinde (McCain Feingold) engelleyici , vermeme çalıştıktan Obama yönetimi sırasında büyük başkanlık girişimlerine cumhuriyetçi destek ve haydutluktan sık sık yararlanan ve birçokBaşkan Obama'nın Yargıtay adayı Merrick Garland dahil adli adayları . Trump yönetimi sırasında, McConnell liderliğindeki Senato Cumhuriyetçileri, onaylanan yargı adaylarının sayısıyla ilgili rekorlar kırdı; bu adaylar arasında , Yüksek Mahkeme'ye onaylanan Neil Gorsuch , Brett Kavanaugh ve Amy Coney Barrett vardı.

Senin için hazırladığımız haberler