MKE Ankaragücü, 3 puan silme cezasına itiraz etmeyecek! Başkandan açıklama
Editör: Akın Ungan
Son Güncelleme /
Kulüp lisansı alamayan TFF 2. Lig ekibi MKE Ankaragücü, TFF tarafından 3 puan silme cezasına çarptırıldı. Ankaragücü Başkanı İlhami Alparslan, cezanın ardından Tahkim Kurulu'na başvurmayacaklarını açıkladı.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden MKE Ankaragücü'nün kulüp başkanı İlhami Alparslan, üç puan silme cezasını kabul ettiklerini ve kadırılması için başvuruda bulunmayacaklarını söyledi.
"Eksi 3 puanı yedik, silinir mi silinmez"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından sarı-lacivertli kulübe verilen 3 puan silme cezasının ardından Beştepe Tesisleri'nde açıklamada bulunan Alparslan, "Biz eksi 3 puanı yedik, silinir mi silinmez." dedi.
"Taraftarı oyalamak boş umutlar saçmak için Tahkim'e gideceğim demiyorum"
Alparslan, Tahkim Kuruluna başvurmayacaklarını belirterek, "Bu üç puan cezası bugün burada tescillendi. Başkan olarak da söylüyorum. Kalkıp da taraftarı oyalamak, gazetecilere şirin gözükmek, yönetimdeki arkadaşlara umut vermek, futbolcularımıza boş umutlar saçmak için de 'Ben tahkime gideceğim, bunu değiştireceğim, döndüreceğim, geçen seneki gibi yapacağım.' gibi fantastik söylemlerin içerisine girmiyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Eski dönem borçları
Alparslan, kulüpte 45 dosya bulunduğunu, bunların 17'sinde anlaşma sağlandığını ve 28 dosyanın kaldığını dile getirdi.
"Faruk Koca'nın da borcu var"
Geçmiş dönem borçlarına da değinen Alparslan, eski başkan Faruk Koca ile görüştüklerini aktararak, "Faruk Bey'le konuşuyoruz, istişare ediyoruz. Faruk Koca'nın da borcu var." dedi.
"İsmail Mert Fırat telefonumuza, mesajlarımıza bakmıyor"
Eski başkan İsmail Mert Fırat'a ulaşamadığını kaydeden Alparslan, "İsmail Mert Fırat başkanım 6 Haziran'dan bugüne telefonumuza, mesajlarımıza bakmıyor. Birçok ortak dostumuz olmasına rağmen hiçbir cemiyette de karşılaşmadık. Ben ona 'Başkanım, Allah aşkına Faruk abiyle beraber elinizi taşın altına koyun, vergi borcunu temizleyin. Bunu ödeyebilecek gücünüz var.' yazdım. Ben de burada piyon değilim. Kimsenin piyonu da değilim. Yönetim kurulu üyelerime ve etraftaki bize güç veren insanlara güvenerek taksit taksit, FIFA dosyalarını eriteyim. Sizin borcunuzu ödeyeyim." şeklinde konuştu.
"Ankaragücü 800 milyon liraya tertemiz olur"
Kulübün önceliğinin borçlar olduğunu vurgulayan Alparslan, "Toplam 800 milyon lira. MKE Ankaragücü 800 milyon liraya tertemiz olur." ifadelerini kullandı.