MLS ırkçı mesajlarla karıştı! Eşi öyle şeyler yazdı ki...

04.06.2020 - 11:23 | Son Güncellenme: 04.06.2020 - 11:36

MLS ırkçı mesajlarla karıştı! Eşi öyle şeyler yazdı ki...

MLS ekiplerinden Los Angeles Galaxy, orta saha Aleksandar Katai'nin eşi Tea'nın sosyal medyadan yaptığı ırkçı paylaşımlar üzerine kulübün resmi hesabından bir açıklama yayımladı. 

Bu paylaşımları lanetleyen ABD ekibi bunların derhal silinmesini talep etti. LA Galaxy'nin her türlü ırkçılığa ve şiddet yanlısı davetlere karşı olduğu ifade edildi. 

Kulüp bugün konuyla ilgili Katai ile bir görüşme yapacak ve bir sonraki adımın ne olacağına karar verilecek.

İşte Tea Katai'nin tepki toplayan paylaşımları!

"Siyah Nike'ler önemlidir" (Black Lives Matter (Siyah hayatlar önemlidir) hareketine gönderme. )

"Pislikleri öldürün"

Katai özür diledi!

Öte yandan Aleksandar Katai sosyal medya hesabından eşi Tea'nın yaptığı paylaşımların kabul edilemez olduğunu, bu görüşlerin kendi görüşleri olmadığını ve bunun aile içinde tolere edilmeyeceğini açıkladı. Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Siyahlara yapılan ırkçılık sadece ABD ve Avrupa'da yaygın değil, her yerde var. İnsanların renklerine yönelik yapılan ırkçılığı ve şiddeti kınıyorum. Siyah hayatlar önemlidir.

Bu benim ailemin yaptığı bir hata. Bunun sorumluluğunu üzerime alıyorum. Size şunu garanti edebilirim ki ben ve ailem siyahları anlamak, dinlemek ve desteklemek için gerekli aksiyonları alacağız. Los Angeles halkının desteğini geri kazanmak biraz zaman alacak. Ama bu hatalardan ders çıkarmak, daha iyi bir birey olmak ve eşitlik için mücadele etmek konularında kararlıyım.

Bu paylaşımların yarattığı acı için LA Galaxy ailesi ve ırkçılık savaşan herkes özür diliyorum."

ABD'de George Floyd isimli bir siyahi polisin kötü müdahalesi sonrası hayatını kaybetmişti ve ülke genelinde infiale neden olmuştu. ABD'de ırkçılık karşıtı protestolarda dokuzuncu gün geride kaldı.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler