Cavan Sullivan 14 yaşında A takım forması giyerek MLS tarihine geçti

18.07.2024 - 10:16 | Son Güncellenme: 18.07.2024 - 10:27

ABD MLS ekiplerinden Philadelphia Union'ın 14 yaşındaki futbolcusu Cavan Sullivan, New England Revolution karşılaşmasında A takım forması giyerek MLS tarihinde bir maçta forma giyen en genç futbolcu oldu.

Cavan Sullivan 14 yaşında A takım forması giyerek MLS tarihine geçti

AJANSSPOR - HABER

18 yaşına geldiğinde İngiliz ekibi Manchester City'ye transfer olacak olan Philadelphia Union'ın 14 yaşındaki futbolcusu Cavan Sullivan, Pensilvanya'daki Subaru Park'ta New England Revolution'a karşı oynanan 5-1'lik galibiyette 85. dakikada oyuna dahil oldu.

MLS tarihe geçti, Freddy Adu'nun rekorunu kırdı

14 yıl 293 günlükken A takım forması giyeren MLS tarihinde forma giyen en genç futbolcu olan Sullivan, 2004 yılında 14 yıl 306 günlükken DC United'da forma wsşdı Freddy Adu'nun rekorunu da kırdı.

Cavan Sullivan ayrıca bir takım sporunda en üst ligde oynayan en genç Kuzey Amerikalı oyuncu oldu.

Abisi de aynı takımda forma giyiyor

Cavan Sullivan'ın oyuna dahil olduğu anlarda bütün tribünler ayağa kalkarak genç oyuncuya desteğini gösterdi. Karşılaşmanın sonra ermesinin ardından Philadelphia Union'un A takımında forma giyen abisi Quinn Sullivan ile birbirlerine sarılan Cavan Sullivan, büyük mutluluk yaşadı.

Cavan Sullivan'ın ağabeyi Quinn karşılaşmanın 84. dakikasında takımının 5. golüne imza attı.

 

Adu'dan rekorunu kıran Sullivan'a tebrik

Freddy Adu, rekorunun Cavan Sullivan tarafından kırılmasının ardından  sosyal medya hesabından "Bugün rekor kıran ilk maçında Cavan Sullivan'ı büyük tebrik ediyorum. Bu kırılması zor bir rekor ve çocuk bunu başardı. Tebrikler ve bol şans dostum." sözleriyle genç meslektaşını tebrik etti.

Senin için hazırladığımız haberler