Modeste'nin lisansı çıkarılabilir mi? Spor hukukçusu Alpay Köse'den flaş açıklama!

03.09.2018 - 21:44 | Son Güncellenme: 04.09.2018 - 00:44

Son dakika Modeste Galatasaray'a gelebilir mi? Lisansı çıkarılabilir mi? İşte detaylar...

Modeste'nin lisansı çıkarılabilir mi? Spor hukukçusu Alpay Köse'den flaş açıklama!

Spor hukukçusu Alpay Köse, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Modeste'nin transfer sezonu dışında Galatasaray'a transfer olabilir mi sorusuna cevap veren Alpay Köse, "Bir oyuncunun transfer olması ile bir oyuncunun sezon içerisinde oynayabilmesi farklı konular. Söz konusu futbolcu sözleşmesini feshetmişse bir kulüple sözleşme imzalayabilirler. FIFA tarafından da onay alabilirler." dedi.

Lisans çıkarma konusunda bilgi veren Alper Köse, "Sözleşme imzalayabilirler, buna TFF'nin imza vermesi gerekmiyor. Yabancı oyuncularda FIFA'ya bildirilmeli. Açıklanan transfer dönemlerinin dışında oyuncular, yeni transfer sezonu açılana kadar lisansını çıkaramaz."

Alpay Köse'nin açıklamalarından öne çıkan diğer satır başları şu şekilde:

Bir futbolcunun iki durumu da karşılaması gerekir.

FIFA bazı durumlarda transfer sezonu dışında da lisans çıkarılmasına onay veriyor. Oyuncunun kusurundan kaynaklanmayan sebeplerden dolayı sözleşme feshedilirse FIFA, TFF'ye lisans çıkarma hakkını tanır ve lisans çıkarılır.

Sözleşme imzalayabilir ama ikinci yarıya kadar oynayamaz. Haksız fesih durumu varsa Galatasaray'ın ceza alması söz konusu değil ama oyuncunun oynamama durumu olabilir.

Galatasaray hukukçuları bu riskleri görmüştür mutlaka.

Bir futbolcu kulübüyle sözleşmesini haklı bir sebeple fesih ederse FIFA da haklı bulursa lisans çıkartır, transfer dönemi bitse bile ülke federasyonuna yazı göndererek futbolcuya lisans çıkartmasını ister ve federasyon bunu uygulamakla yükümlüdür.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler