Modric: ''İngilizler rakiplerine saygı göstermeli''

12.07.2018 - 02:40 | Son Güncellenme: 12.07.2018 - 05:40

Luka Modric, İngiltere'yi mağlup ettikleri yarı final maçından önce özellikle Ada basınının kendilerini küçümseyen haberlerini hatırlattı.

İngiltere'yi uzatma devresi sonucu 2-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez Dünya Kupası finaline adını yazdıran Hırvatistan'da gecenin yıldızlarından biri de hiç kuşkusuz takım kaptanı Luka Modric'ti.

Orta sahadaki lider kimliğiyle takımının ataklarını yöneten yıldız futbolcu, maç sonunda kameraların karşısındaydı. Ülke tarihine geçmenin gururunu yaşadıklarını söyleyen Modric'in hedefinde ise İngiltere basını vardı.

Karşılaşma öncesi kendilerine yönelik negatif öngörüleri yanlış çıkardıklarını belirten Modric, "Özellikle İngiliz basını başta olmak üzere birçok yorumcu bu maç öncesi Hırvatistan'ı küçümsedi. Bunun büyük bir hata olduğunu göstermiş olduk. Bence basının böyle maçlar öncesi daha mütevazı olması ve rakiplere daha fazla saygı göstermesi gerekiyor." dedi.

Karşılaşma öncesi yapılan yorumlarda kendilerinin dakikalar ilerledikçe fiziksel olarak maçtan düşeceğine dair öngörülerin yapıldığını hatırlatan Hırvat futbolcu, "Takım konuşmasında hep bir ağızdan 'Bugünün sonunda kimin yorulacağını görecekler' dedik ve herkesin gördüğü gibi hem fiziksel hem de mental olarak oyunu domine eden taraf biz olduk. Açıkçası bu maçı uzatmalara bırakmadan kazanmamız gerekiyordu." diye konuştu.

Kulübü Real Madrid ile üst üste üçüncü kez Şampiyonlar Ligi'nde zafere uzanan 32 yaşındaki Luka Modric'in, Hırvatistan ile de Dünya Kupası'nı kazanması hâlinde, yıl sonunda verilecek Altın Top ödülünün en iddialı ismi olacağı tahmin ediliyor. (TRT Spor)

Senin için hazırladığımız haberler