Luka Modric, Arjantin Maçı Öncesi Konuştu: "Messi'yi Durdurmakta Zorlanacağız!"

İsa Kethüda
11.12.2022 - 23:52 | Son Güncellenme: 12.12.2022 - 00:01

Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin ile karşılaşacak Hırvatistan'da Luka Modric, "Messi'yi durdurmak için çok zorluk çekeceğiz" dedi.

Luka Modric, Arjantin Maçı Öncesi Konuştu: "Messi'yi Durdurmakta Zorlanacağız!"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Katar'ın ev sahipliği yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin ile karşılaşacak Hırvatistan'da Luka Modric açıklamalarda bulundu. Yıldız oyuncu, Messi'yi durdurmakta oldukça zorlanacaklarını söyledi. İşte detaylar.

"Kimse bizi hesaba katmıyordu"

RTVE'ye konuşan Modric, "Yeniden bir Dünya Kupası yarı finalinde olmak etkileyici. Bu takımın yaptığı inanılmaz bir şey. Herkes daha büyük ülkeleri bekliyordu yarı finalde. Bu da çok normal. Biz küçük bir ülke olduğumuz için kimse bizi hesaba katmıyordu ama biz bunu hiçbir zaman dert etmedik. Bundan dolayı da sıkıntımız yok. Biz favori olan ülkelerin gölgesindeydik. Bu kontrol edemediğimiz bir şey. Elimizden geldiğince maksimum düzeyde rekabet edip her şeyimizi veriyoruz. Bu da bizim gücümüz" dedi. 

"Real Madrid soyunma odasında 'Hırvatistan'a dikkat edin' dedim"

Açıklamalarına devam eden tecrübeli oyuncu, "Dünya Kupası'na gitmeden önce Real Madrid soyunma odasında çok konuştuk ve onlara 'Hırvatistan'a dikkat edin' dedim. 

İlgini Çekebilir
Namağlup Galatasaray gol oldu yağdı: 13-1
Habere Git

"4 yıl sonra yarı finalde olmak inanılmaz bir şey"

Teknik direktörümüz bize 22 maçta sadece 1 maç kaybettiğimizi söyledi. Bu etkileyici bir şey, çünkü birçok iyi maç oynadık ve bu da bizim hakkımızda çok şey ifade ediyor. Bir şeyler yapabileceğimizden emindik. Ve dört yıl sonra yarı finalde olmak inanılmaz bir şey" şeklinde konuştu.

"Livakovic bize harika bir kaleci olduğunu gösterdi"

Japonya ve Brezilya maçlarına da değinen Hırvat yıldız, "Gerçekten son 2 maçta gösterdiğimiz performanstan dolayı çok mutluyum. Özellikle kalecimiz Livakovic bize harika bir kaleci olduğunu gösterdi. Bu zamanlarda her zaman birileri ortaya çıkıyor, kalecimiz gibi... Japonya maçında penaltı atışları kullanırken ben oyundan çıkmıştım. Dışarıda olmak, o anı yedek kulübesinden izlemek ve takıma yardım edememek çok kötü. Bu kolay değil. Tabii ki orada penaltıyı atmak kolay değil, sakin olmalısınız ve kendinize güvenmelisiniz ama dışarıda olmaktan daha iyi" diye konuştu.

"Rodrygo'ya üzüldüm, o harika bir oyuncu"

Modric, Brezilya'yı eledikleri karşılaşma sonrası Real Madrid'den takım arkadaşı Rodrygo'yu teselli etmişti. Bu konu hakkında da konuşan yıldız oyuncu, "O harika bir oyuncu, onu çok seviyorum, çok iyi bir arkadaşlığımız var. O olmasına üzüldüm ama ülkem adına da çok mutluyum. Favori olan bir ülkeyi geride bıraktık. Sadece onu neşelendirmek istedim maç sonu daha fazlası değil. Çünkü 2008'de ben de aynı onun durumundaydım ve bu gerçekten kolay değil. Ama bu seni daha güçlü yapar ve gelecekte sana yardımcı olur" dedi.

İlgini Çekebilir
10'lara yan bakılmıyor!
Habere Git

Bilindiği üzere Hırvatistan Milli Takımı 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde A Milli Takımımıza penaltı atışları sonucu turnuvaya veda etmişti. Normal süresi 0-0 biten maçta Hırvatistan'da Klasnic 119. dakikada golü atmış 120+2. dakikada ise Semih Şentürk hemen cevap vermiş ve maçı penaltılara taşımıştı. Penaltılarda rakibini 3-1 mağlup eden Türkiye ise yarı finale yükselmişti. 

"Messi'yi durdurmak için pek çok zorluk yaşayacağız"

Son olarak Arjantin ile oynayacakları maçı değerlendiren Modric, "Arjantin büyük bir takım. Sadece bir oyuncuya (Messi) karşı oynamak istemiyorum. Elbette Lionel Messi çok büyük bir oyuncu, onların en iyi oyuncusu ve onu durdurmak için pek çok zorluk yaşayacağız. Ama biz hazırlıklarımızı yaptık ve sahada her şeyimizi vereceğiz. Umarım tüm çabalarımız finale kalmamıza yeterli olur" diyerek sözlerini tamamladı.

Luka Modric'in Hırvatistan Milli Takım kariyeri

Öte yandan, 37 yaşındaki oyuncu Milli Takım ile çıktığı 160 maçta 23 gol ve 25 asist kaydetti. Tecrübeli oyuncu hiç kırmızı kart görmezken 8 kez de sarı kart gördü.

İlgini Çekebilir
Çağla Büyükakçay pes etmedi, şampiyonluğa ulaştı!
Habere Git

Hırvatistan-Arjantin maçı 13 Aralık'ta

Hırvatistan ile Arjantin arasındaki 2022 FIFA Dünya Kupası yarı final karşılaşması 13 Aralık Salı günü oynanacak. Saat 22.00'de başlayacak bu dev maçı TRT 1 naklen yayınlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler