Moerman; Kendimi ispatlamak için geldim

14.09.2016 - 17:20 | Son Güncellenme: 14.09.2016 - 17:20

Radyospor ve Ajansspor basketbol editörü Eyüp Yıldız. Darüşşafaka Doğuş'un Fransız yıldızı Adrien Moerman ile Ajansspor için özel bir röportaj yaptı.

AJANSSPOR ÖZEL RÖPORTAJ / EYÜP YILDIZ

Türkiye'yi nasıl tercih etti?

Türkiye Ligi çok üst düzey bir lig, buraya çok iyi oyuncular geliyor ve bir oyuncunun kendisini göstermek isteyeceği bir lig. Ben de kişisel olarak, Türkiye Ligi ve Banvit'i tercih ettim. Bu sezon Darüşşafaka Doğuş'u tercih etme sebebim ise hedeflerinin çok büyük olmasıydı.

 

Türkiye'de yaşanan terör olayları kendisinde bir tedirginlik yaratıyor mu?

Ülke fark etmiyor birçok ülkede terör olayları yaşanıyor. Fransa'da da sorunlar var, terörist olaylar yaşanıyor. Burada yaşanan terör olayları ve darbe teşebbüsü benim ayrılmam için bir sebep teşkil etmiyor. Burası çok iyi bir şehir, güvenlik üst düzeyde. Bu sebeple ailemle beraber burada yaşamaktan mutluyum.

 

Banvit performansını değerlendirebilir mi?

Kişisel olarak bakarsak çok iyi bir sezon geçirdim. Hem sayı, hem de ribaund kralı oldum. Beklemediğim başarılardı bunlar, sıra dışı bir sezon yaşadım. Ayrıca Banvit olarak da bence iyi bir sezon geçirdik. Yüksek bütçeli takımların arkasından 5. olduk. Kötü bir sezon geçirdiğimizi düşünmüyorum.

 

Neden Darüşşafaka Doğuş?

Bir üst seviyeye atlamak için Darüşşafaka Doğuş'u tercih ettim ayrıca David Blatt de tercih etme sebeplerimden biriydi. İstanbul'un güzel bir şehir olması tercih etmemi kolaylaştırdı.

 

Türkiye'de başka takımlardan teklif aldı mı?

Banvit'le olan sözleşmem 30 Haziran 2016'da bitiyordu, o dönemde sadece Galatasaray Odeabank'tan bir teklif aldım. Sonrasında Darüşşafaka Doğuş'un teklifi geldi. David Blatt faktörü ve bana göre Darüşşafaka Doğuş'un hedeflerinin daha büyük olması bana bu formayı giydirdi. Ailem ve kendim için en doğru kararı verdiğime inanıyorum.

 

David Blatt hakkında neler düşünüyor?

Hiç şüphe yok ki David Blatt, Obradovic'le beraber Avrupa'nın en iyi koçlarından biri, böyle bir koçla her gün çalışmak büyük bir fırsat. Onunla çalışarak kendimi geliştireceğimi ve seviye atlayacağımı düşünüyorum. Onun takımında olduğum için kendimi şanslı hissediyorum.

 

Euroleague'in yeni formatını nasıl buluyor ve Türkiye Ligi ile beraber çok yoğun bir tempoya girecekler. Bu durum onları nasıl etkiler?

Format değişikliğini, oyuncular için iyi bir şey olarak görüyorum. Yoğun fikstür, daha az antrenman, daha çok maç demek, oyuncular bunu tercih ederler. Ayrıca bizim iki ligi de bir arada götürebilecek 15 kişilik kaliteli bir oyuncu kadromuz var. Kadronun da genişliğinden faydalanarak, iki organizasyonda da başarılı olacağımıza inanıyorum.

 

Türk taraftarlar hakkında ne düşünüyor ve deplasman olarak zor gördüğü bir takım var mı?

Galatasaray, Fenerbahçe ve Karşıyaka deplasmanları çok zorluydu, bu 3 takımın evlerinde oynamak zordu. Euroleague'de ise Kızılyıldız deplasmanını söyleyebiliriz. Böyle salonlarda ateşli taraftarlar önünde oynamayı seviyorum, daha iyi motive oluyorum, performansım yukarılara çıkıyor.

 

Milli Takım performansı hakkında neler söyler? Rio'ya gidemedi bir burukluk var mı?

Fransa Milli Takımı, bana göre kötü değildi ama çok iyi ve gününde bir İspanya ile karşılaştık. Sporun kurallarından biridir; bazı maçlarda kötü olma lüksün yoktur. Biz böyle bir maçta İspanya karşısında istediğimiz oyunu oynayamayıp, elendik. Bana gelirsek, eleme maçlarında oynadım ama Rio'ya gidemedim son anda takımdan kesildim. Çünkü benim pozisyonumda Fransa Milli Takımı'nda büyük bir rekabet var. Ama artık bazı oyuncular emekli oldular, sıra bana geldi diye düşünüyorum.

 

Darüşşafaka Doğuş taraftarlarına bir mesajı var mı?

 

Darüşşafaka Doğuş taraftarları salonda çok kalabalık olmalılar; çünkü Euroleague ve Türkiye Ligi'nde çok zorlu maçlar oynayacağız, onların desteği olmadan kazanmamız zor.

AJANSSPOR ÖZEL RÖPORTAJ / EYÜP YILDIZ

Senin için hazırladığımız haberler