Monchi, Salah'ı Liverpool'a neden sattıklarını açıkladı

25.04.2018 - 19:45 | Son Güncellenme: 25.04.2018 - 19:46

Monchi, Salah'ı Liverpool'a neden sattıklarını açıkladı. Roma Sportif Direktörü, UEFA Finansal Fair Play kuralları nedeniyle Mısırlı yıldızın transferine izin vermek zorunda kaldıklarını ifade etti.

Salah, Liverpool'un Roma'yı 5-2 yendiği maçta eski takımına karşı 2 gol 2 asistle yıldızlaşırken; Monchi, Mısırlı yıldız hakkında İspanyol basınına açıklamalar yaptı.

Roma Sportif Direktörü, "Onu 42 milyon euronun üzerinde bir bedele sattım. Satmamız gerekiyordu. Salah'ı 30 Haziran'dan önce satmaktan başka bir opsiyonumuz yoktu. Eğer bunu yapmasaydık, muhtemelen Şampiyonlar Ligi yarı finalinde oynamıyor olurduk, UEFA bizi çok yakından izliyordu" dedi.

Salah'ın transfer sürecine de değinen Monchi, "Onu satmak istemedik ancak başka seçeneğimiz yoktu. Ay sonundan önce teklif almak zorundaydık. Ayrılmak istedi ancak kurallar aleyhimize olmasa, onu takımda tutardık. Geldiğimde Liverpool'dan 30 milyon euroluk bir teklif vardı ancak biz bunu bonuslarla birlikte neredeyse 50 milyon euroya yükseltmeyi başardık. Yapabileceğimiz buydu. Daha sonra transfer piyasası, Neymar, Coutinho ve Dembele ile çıldırdı" dedi.

Monchi, Mısırlı yıldız ile ilgili, "Sıradışı bir sezon geçiriyor. Tabii ki insanlar onu neden sattığımız sorguladı. Onu aldıkları için Liverpool'u kutluyorum. Onu satmak zorundaydık ve oyuncu da gitmek istedi. Ne yazık ki, Salı gecesi bunu yaşadık çünkü onun kalitesini biliyoruz. Çok güçlü bir oyuncu" ifadesini kullandı.

AJANSSPOR - KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Senin için hazırladığımız haberler