Montella 11'de düşünüyordu! İşte Semih Kılıçsoy krizinin perde arkası

Akın Ungan
22.03.2024 - 17:47 | Son Güncellenme: 22.03.2024 - 18:05

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Semih Kılıçsoy'un A Milli Takım'dan Ümit Milli Takım'a gönderilmesi tartışmalara yol açtı. Olayın perde arkası ortaya çıktı.

Montella 11'de düşünüyordu! İşte Semih Kılıçsoy krizinin perde arkası

A Milli Takım'ın Macaristan ve Avusturya ile oynayacağı hazırlık maçları öncesi açıklanan aday kadroda yer alan genç futbolcu Semih Kılıçsoy, daha sonra alınan kararla Ümit Milli Takım'a gönderildi. Beşiktaş cephesi, ilk kez A Milli formayı giyecek olan genç futbolcusu hakkında verilen bu karar nedeniyle tepki gösterdi.

Montella: "Burada az oynayacağına orada daha fazla oynamasını istedim"

A Milli Teknik Direktörü Vincenzo Montella, çok tartışılan Semih Kılıçsoy kararı hakkında, "Semih bizim çok sevdiğimiz bir futbolcu ama bir yılı tamamlamamış bir oyuncu. Ümit Milli Takım da bizim takımımız, başkasının değil. Çok önemli bir maç oynayacaklar. Beşiktaş taraftarı çok rahat olmalı, ellerinde pırıl pırıl bir oyuncu var. Ben formaların rengine göre karar vermiyorum, içleri rahat olsun. Kararları kendim veriyorum. Semih Kılıçsoy'un Ümit Milli Takım'a gitmesi olumlu karşılanmalı bence, burada az oynayacağına orada daha fazla oynamasını istedim" açıklamasını yaptı.

Semih Kılıçsoy'un gönderilmesinde Hamit Altıntop etkisi

A Milli Takım'da yaşanan Semih Kılıçsoy krizi için flaş bir iddia ortaya atıldı. Sözcü'nün haberine göre Beşiktaşlı futbolcunun Ümit Milli Takım'a gönderilmesinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop etkili oldu.

İlgini Çekebilir
Feyyaz Uçar: "Semih ağlamaklı olarak beni aradı"
Habere Git

Montella 11'de düşünüyordu, Altıntop Ümit Milli'yi önerdi

Haberde, A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın Semih Kılıçsoy'u hazırlık maçında ilk 11'de düşündüğü belirtilirken, TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop'un Ümit Milli Takım'ı işaret ederek, Semih'in buraya gönderilmesini önerdiği kaydedildi.

Can Uzun neden kaldı?

Ayrıca Bundesliga 2 temsilcilerinden Nürnberg'de forma giyen 18 yaşındaki Can Uzun da Semih Kılıçsoy gibi ilk kez A Milli Takım'dan davet aldı. Can Uzun'un A Milli Takım'da kalmasında Hamit Altıntop'un gurbetçi futbolcular üzerindeki etkisinin olduğu ifade edildi.

Uçar: "O maç o kadar önemliyse diğerleri neden gitmiyor?"

A Milli Takım'da verilen Semih Kılıçsoy kararına Beşiktaş cephesi sert tepki gösterdi. Siyah-Beyazlılar'ın basın sözcüsü Feyyaz Uçar, "Biz haberi duyduğumuzda şok olduk. Montella’nın açıklamalarıyla daha da şok olduk. Bu kadar dayanaksız açıklamalar gerçekten üzücü. 'Daha fazla süre alması için' gibi bir söz var orada. Zaten Semih Kılıçsoy çok süre aldı bugüne kadar genç milli takımların hemen hemen hepsinde. 16 tane golü var bu çocuğun genç milli takımlarda, altyapılarda. Beşiktaş’ta da süre alıyor. Süre alamayan diğer oyuncular var milli takımda. Onları dert edinsin sayın hocamız. Açıklamanın neresinden tutsanız bir yeri boş. Orada Ümit Milli Takım’a yaşı tutan en az 4-5 oyuncu daha var. O maç o kadar önemliyse diğerleri neden gitmiyor?" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler