Montella açıkladı: Portekiz maçı öncesi Arda Güler belirsizliği

Orhan Gülek
21.06.2024 - 21:17 | Son Güncellenme: 21.06.2024 - 22:02

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve futbolculardan Kerem Aktürkoğlu, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarın Portekiz ile oynayacakları maça ilişkin BVB Dortmund Stadı'nda basın toplantısı düzendi.

Montella açıkladı: Portekiz maçı öncesi Arda Güler belirsizliği

AJANSSPOR-HABER

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yenen Bizim Çocuklar, F grubunun ikinci mücadelesinde Portekiz ile kozlarını paylaşacak. Mert, Arda ve Kerem ile sonuca giden millilerimizde Teknik Direktör Vincenzo Montella ile Kerem Aktürkoğlu zorlu randevu öncesinde soruları yanıtladı.

KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

"Golden beri bunun şakasını yapıyorum, yolda 3 kez kaçırdım pozisyonu. O süreç uzun sürdü. Sağıma bakamıyorum kulübe benimle koşuyor, arkamdan sesler geliyor. Kaleye kadar gidicektim ama sonra atmak istedim."

"Maçlara hiçbir takım beraberlik veya mağlubiyet için çıkmaz. Tabii ki galibiyet almak istiyoruz, onun için hazırlandık. Bizim de eksiklerimiz var, Portekiz'in eksiklerini iyi çalıştık. Galibiyet alıp gruptan net bir şekilde lider olarak çıkmak istiyoruz."

"Sabır bizim en büyük parolamız. Acele etmezsek yaparız. Biraz heyecanlı bir milletiz, bir an önce olsun istiyoruz. Bu bende de biraz var. Hazırlık maçları sonuç olarak kötü gözükebilir ama oyun olarak çok anlamlı noktalara dokundu. Sabırlı olursak, yarın galibiyetle ayrılmamız kaçınılmaz olur."

" İlk maçta verdiğimiz pozisyonlar bizi zora soktu. Portekiz'e karşı farklı olacaktır. En önemli şey takım savunması."

"Daha her şey yeni başlıyor"

"Hazırlık maçlarının mağlubiyetle geçmesi moral olarak bizi biraz düşürmüştü. Ama galibiyetle başlayarak turnuvanın gidişatını çevirebileceğimizin farkındaydık. Moral olarak çok olumlu etkisi oldu. Çok güzel bir arkadaşlığımız var. Hem galibiyetin verdiği etkiyle ve arkadaşlığın güzel olmasıyla güzel bir havamız var. Daha her şey yeni başlıyor. Yarın yendiğimiz takdirde çok farklı bir hava olacağını düşünüyorum. Ülke olarak buna ihtiyacımız var"

"Taraftarlarımızı görmek bizi çok motive ediyor"

Avrupa Şampiyonalarında 3 maçta da Portekiz'e yenildik. Bu tip istatistikler sizi etkiliyor mu? sorusunu da cevaplayan Kerem Aktürkoğlu, "Biliyoruz ama bunları söylenildiği için biliyoruz. Güzel bir istatistik değil. Son Dünya Kupası Elemesinde de bizim için güzel bir sonuç değildi. Bunlar bizi etkilememeli. Çünkü bu seviyedeki futbolcular bunları düşünürse performansını yansıtamaz. Bunları düşünüp de sahaya çıkmamalıyız. Yarınki maç ülkemiz için çok büyük bir anlam taşıyor. Biz birlik olursak çok güzel şeyler başarabilecek bir ülkeyiz. Ülkemiz bize dışarıdan destek olunca çok etkileniyoruz. Taraftarlarımızı görmek bizi çok motive ediyor. Geçen maç kırmızıydı herkes, bu maçta beyaz giyeceğiz. İnşallah herkes beyaz giyerek gelir." dedi.

"Hafta boyunca çalıştık"

Portekiz'in savunma sistemi hakkında Kerem Aktürkoğlu, "Oynadığım senaryoda bunlara hazır olmak zorundayım. Hafta boyunca çalıştık. Gürcistan'a çalışırken, Portekiz'e de çalışmıştık. Hazırlık maçında Polonya da üçlü oynamıştı. Belli şablonlara her futbolcu hakim. Türkiye'de 3'lü oynayan çok takım olmadığı için sıkıntı çekebiliyoruz. Ben de çekebiliyorum. Ama bunlara hazır olmalıyız. Yarınki maçın ilk dakikalarında farklı bir skor elde edersek farklı bir oyun planına da geçebileceklerinin farkındayız" dedi.

"Çok kaliteli bir takımız"

Kerem, "2008'de de büyük bir heyecan yaşadık. Televizyondan izlerken bunun hayalini kurmuştum. Hep aklımızda 2008 var. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. Başarıya aç bir ülkeyiz. İlkleri başaran milli takım jenerasyonu var şu an. Çok kaliteli bir takımız. Ben çok büyük hayaller kuruyorum. Ama bunları dile getirmek istemiyorum. Hedeflerimizi minimalize tutarsak şu an önümüzde tek bir sınav var Portekiz maçı. Böyle ilerlersek başarabiliriz. Bu heyecanı ülkemize hissettirebiliyorsak bizler için çok büyük mutluluk. İnşallah bunu sahaya yansıtabiliriz" dedi. 

MONTELLA'NIN AÇIKLAMALARI

Vincenzo Montella ise şu ifadeleri kullandı: "Ronaldo inanılmaz bir oyuncu. Birçok oyuncu için rol model. Bir tarihte 50 gol atan bir oyuncudan bahsediyoruz. Ballon d'Or sahibi... Elbette zor bir mücadele olacağını söyleyebilirim."

"Bizim niyetimiz topa sahip olmak"

Martinez'in sözlerinin ardından siz nasıl tedbirler alıyorsunuz? sorusuna ise Montella, şu cevabı verdi:

"Bazen hocaların dedikleri kendi düşüncelerini yansıtmaz. Biz kendi sistemimizi, kendi oyunumuza odaklanmamız, geliştirmemiz gerekiyor. Güçlü noktalarımızı avantaja çevirmeliyiz. Sabırlı olmalıyız, kompakt oyunumuzu düzenli tutmamız gerekiyor. Bizim niyetimiz topa sahip olmak. Portekiz de topu tutma oyununu çok iyi yapan bir takım. Rakip takımlar topa sahip olduğunda rahatsız oluyorlar. Topu ayağımızda uzun süre tutma noktasında gelişmeye odaklanmamız gerekiyor"

"Arda Güler'den kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz"

"Arda Güler genç yaşta bir oyuncu için muazzam bir performans gösteriyor. Yüzdesi çok yüksek bir futbolcu. Kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz. Böyle güçlü futbolcuları yönetmek benim için zor değil. Yorgunluğu var. Yarın başlamalı mı, sonradan mı oyuna girmeli beraber karar vereceğiz. Yarın ikinci maçımız, riski hesaplayarak karar vereceğiz"

"İleride sıkıntı yaratabilecek oyuncular var"

"Daha iyi defansif duruşa sahip olmalıyız. Savunma ofansif oyuncularımızdan başlıyor. Bunu yapabildiğimiz takdirde beklenilen kadar sıkıntı yaşamayacağız. Defansif olarak iyi olduktan sonra ofsansta ne kadar iyi olduğumuzu biliyoruz. İleride sıkıntı yaratabilecek oyuncular var"

"İrfan Can kadroda maalesef olmayacak şimdilik"

Arda Güler ve İrfan Can Kahveci dışında tüm oyuncularımız yüzde 100 hazır mı? sorusuna ise Montella, "Arda Güler ufak bir yorgunluk belirtisinde bulundu. İrfan Can kadroda maalesef olmayacak şimdilik. Diğer bütün futbolcularımız net bir şekilde hazır" dedi.

Montella, "İstatistiksel bir veri olduğunu biliyoruz. O yüzden yarınki maça odaklanıyoruz. Taraftarlarımız çok mutlu şu anda. Onlar hayal kurabilir. Bizler tam tersi ayaklarımızı yerde tutmalıyız. Gerçeklere odaklanmamız gerekiyor. İşimizi yapmak için sahada olacağız. Konsantrasyonumuzu, arzumuzu eksik etmeden sahada olacağız" dedi.

"Kazanmak için rakipten bir tane fazla gol atmamız gerekiyor"

Portekiz basınından gelen Yarınki maçta anahtar kelime ne olacak? Türkiye sahada nasıl yer alacak? soruya Montella gülerek esprili bir cevap verdi. Montella, "Seni Martinez mi yolladı? (Gülerek) Kazanmak için rakipten bir tane fazla gol atmamız gerekiyor" dedi.

"Onların zaaflarını da biliyoruz"

Montella, "Yarının anahtarı kompakt oyun. Rakibe mesafe bırakmamak. Bunu kaybetmezsek rakip isterse 3'lü stopere de dönebilir. Onların nasıl oyun kurduklarını biliyoruz. Bunları bildiğimiz için ona göre karşılık vereceğiz. Onların zaaflarını da biliyoruz. Onların zaaflarını kullanarak istediğimiz performansı ortaya koyacağız" dedi.

"Sahanın bölgesi hiç önemli değil"

Defansif açıkları kapatmak için hazırlık var mı? sorusuna Montella, "Rakip hocamızın söylediklerini okudum. Çok saygı duyduğum bir meslektaşım. Forvetsiz oynadığımızı düşünüyorlar. Ama bu seviyede bir hocanın bizim ne kadar ofansif olduğumuzu söylemesi beni mutlu ediyor. Biz onlara karşı defansif anlamda daha kompakt olmamız gerekiyor. Sahanın bölgesi hiç önemli değil. Doğru mesafeyi korumalıyız. Bloklar arası alan bırakmamalıyız. Bunları yaptığımız takdirde istediğimiz performansı ortaya koyabileceğiz" dedi.

"Kendi kalitemizle onların kalitesini kırmalıyız"

Montella, "Her zaman dikkatli olmalıyız. Kendi kalitemizle onların kalitesini kırmalıyız. Onlarda kalite var ama bizde de var. O yüzden bunun üzerinde durarak kendi oyunumuzu sergileyeceğiz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler