Montella, Avusturya galibiyetinin sırrını açıkladı

Orhan Gülek
03.07.2024 - 00:34 | Son Güncellenme: 03.07.2024 - 01:35

EURO 2024'ün son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımız'da teknik direktör Vincenzo Montella, değerlendirmelerde bulundu.

Montella, Avusturya galibiyetinin sırrını açıkladı

AJANSSPOR-HABER

A Milli Takım, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile karşılaştı. Milli Takım maçı Merih Demiral'ın golleriyle 2-1 kazandı. Çeyrek finale yükselen Milli Takım, Hollanda ile eşleşti.

Maç sonu A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, değerledirmelerde bulundu.

"Bu maç itibarıyla takım ruhunu tekrar ortaya koydular"

Tüm oyuncuların takım ruhunu ortaya koyduğunu vurgulayan Vincenzo Montella, "Yorgunuz biraz. Bu maç çok önemliydi. Takım ruhunu son dakikaya kadar yansıttık. Bu takım ruhunu ilk gördüğüm maç Hırvatistan deplasmanıydı. Oyuncularım için çok mutluyum. Bizi takip eden milyonlarca insanımızı canı gönülden kutlarım. Belki ilk maçlarda takım ruhunda aksaklıklar vardı ama bu maç itibarıyla takım ruhunu tekrar ortaya koyan oyuncuları tebrik ediyorum." dedi.

"2008'i yakalamış bulunmaktayız"

Çok önemli bir galibiyet aldıklarının altını çizen Montella, "Tarihi bir sonuç aslında. Çünkü 2008'de son 16'ya kalınmıyordu. Aslında biz 2008'i yakalamış bulunmaktayız." dedi.

"Yürekle oynayan bir takımımız var"

Hollanda maçı hakkında da konuşan Montella, "Cumhurbaşkanımızın yakınlığını her zaman hissettik. Bize desteklerini iletiyor. Bugün bir kez daha fazlasıyla gıururlanıyoruz. Gurur meselesi yapıyoruz. Adım adım ilerliyoruz. Rakibimiz Hollanda güçlü ama bu galibiyette yürekle oynayan bir takımımız var. 4 günümüz var. Hem enerjimizi toparlayacağız hem de hazırlığımızı yapacağız." dedi.

"Bu istikrarlarını bozduğumuz için mutluyuz"

"Avusturya duran toplardan gol yemeyen bir takımdı" diyen Montella, "İlk dakikalarda gol bulduğumuzda şöyle bir detay çıkıyor. Avusturya duran toplardan gol yemeyen bir takımdı. Bugün 2 golü de duran toptan bulduk. Bu istikrarlarını bozduğumuz için mutluyuz." dedi.

"Benim antrenörlük kariyerimde de bir kara leke olarak tarihe geçti"

Montella, "O hazırlık maçında çok eleştirildik. EURO 2024'te yer alan takımlara karşı hazırlık maçları oynamıştık. En dip noktayı belki de Avusturya karşısında gördük. Benim antrenörlük kariyerimde de bir kara leke olarak tarihe geçti. Gerçekten karşısına çıkmak istediğim bir takımdı. Biz de futbolcular gibi rekabetçi bir yapımız var. Tabii ki hazırlık maçıydı sadece ama uluslararası seviyeye çıktığınızda sadece hazırlık maçı deyip geçemiyorsunuz." dedi. 

"Kariyeri boyunca görmediğim kadar koştu"

Arda Güler hakkında da konuşan Montella, "Arda Güler harika bir performans sergiledi bu akşam. Biraz farklı bir şey yapmak zorunda kaldı. Kariyeri boyunca görmediğim kadar koştu. Takım için çıktı, oynadı. Hala biraz daha fiziksel kapasitesini geliştirmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

"Pas hatlarını kesmek için ek bir savunma oyuncusu kullandık"

"Bugün Türk yüreğini sahada gördük" diyen Montella, "Bazen 5'li savunma yapıyoruz. Buradaki seçenek Avusturya'yı durdurmak için yapılan bir tercihti. Pas hatlarını kesmek için ek bir savunma oyuncusu kullandık. Takım ruhu gösterdik. Bundan gurur duyuyorum. Formasyonun ötesinde, maç planının ötesinde bunu görmek çok çok önemli. Çok erken bir gol bulabildik. Avusturya bu turnuvada en çok gol atan, en az gol yiyen takımlardan biri. Biz iki gol bulabildik. Bugün Türk yüreğini sahada gördük. Benim de bu ülkeyle ilgili sevdiğim şey zaten bu." dedi.

"Herkes ekstra oynadı"

Montella, "Oyun planının ötesine geçtik sahada. Herkes ekstra oynadı, mücadele etti. Takım gerçekten bugün ruhunu ortaya koydu. Bundan gurur duyuyorum." dedi.

"Türkiye'nin başında olmaktan mutluyum"

Kariyeri hakkında da konuşan Montella, "Ben İtalyanlarla mücadele halinde değilim. Her zaman yurt dışında görev alan hocaları destekledim. Ülke dışında İtalyan bir hoca başarılı bir sonuç elde ettiğinde hepimizin olumlu reklamı yapılmış oluyor. Ben İtalya'da çok genç yaşta başladım. Roma'nın Sevilla'nın başındaydım Şampiyonlar Ligi'nde. 3 harika yıl geçirdik Fiorentina ile. O da bir yenilikti. Defansif orta saha oyuncuları olmadan. Siz dünyanın her yerinde hocalık yapabilirsiniz. 3 yıl önce zor bir karar aldım. Yeni bir meydan okumayı kabul ettim. Türkiye'nin başında olmaktan mutluyum." dedi.

"İki efsane isimle kıyaslanıyorsam, mutlu olabilirim"

Fatih Terim ve Şenol Güneş efsanelerinin yanında anılması hakkında da konuşan Montella, "Çok düşünmedim açıkçası bu konuyu. Bu iki efsane isimle kıyaslanıyorsam ki on yıllarca tarih yazmış isimler bunlar. Ben bundan ancak mutlu olabilirim. Türkiye'de futbolun temel yapı taşlarından bu ikisi. Fatih Terim'i yakından tanıyorum. Birbirimizi severiz. Bana çok büyük bir sevgi gösterdi. Adanalı kendisi. Büyük ihtimalle kendisine daha da yakınım bu nedenle. Fiorentina'da Milan'da hocalık yaptım. O da hocalık yaptım. Fatih Terim Milli Takım ile birlikte Türk futbolunda tarih yazmış bir kişi." dedi.

"Sıkı çalışırsanız gerçekleştirirsiniz"

"Bu turnuvayı kazanabilir misiniz?" sorusuna ise Montella, "Taraftar ciddi manada bizimle birlikte. Tutkulu. Türkleri mutlu ettiysek bundan mutluluk duyuyorum. Bu sorumluluk, bu destek her zaman hissediyoruz. Bu hayalleri ancak ilk günden itibaren sıkı çalışırsanız gerçekleştirirsiniz. Yarından itibaren çalışmaya başlayacağız çünkü Hollanda maçı yaklaşıyor" dedi.

"Maçların neredeyse tamamı son dakikaya kaldı"

"Hollanda'yı yenecek kapasite var mı?" sorusuna ise Montella, "Grup aşamasına baktığınızda EURO 2024'teki maçların neredeyse tamamı son dakikaya kaldı. Bir sonraki maçın da neticesini bilemeyiz. Bizim beraberliğimizi sürdürmenin yollarını aramalıyız. Ayağımız yere sağlam basacak. Kimse size altın tepside fırsat sunmaz. Adım adım siz başarırsınız." dedi.

"Formasyona çok fazla inanmıyorum"

Montella, "Bir önceki maç duygularımıza birazcık yenik düştük. Baskı vardı, kendi işimizi biraz zorlaştırdık. Ama bu akşam yapmamız gerekeni yaptık. Formasyona çok fazla inanmıyorum. Bir maç planı ve strateji seçmek öne çıkar. Bunu yapmamın tek yolu oyuncuları her gün fiziksel ve mental olarak görmem. Buna göre maç planını seçiyorsunuz, rakip de tabii ki bir faktör." dedi.

"Bu zafer biraz daha ön planda"

"Hocalık kariyerinizin en önemli başarısı mı? sorusuna ise Montella, "Geçmişe dönüp baktığımda Milan'daki kupa harika bir tecrübeydi. Bugün baktığımızda yeni bir seviye. Bir ülkeyi temsil ediyorsunuz. İkisini kıyaslamak çok mümkün değil. Bu zafer biraz daha ön planda. Çünkü bu daha taze." dedi.

Hakan Çalhanoğlu'ya da değinen Montella, "Orta sahada 2 cezalımız var. Hakan Çalhanoğlu tekrar takımla olacak. Tekrar çalışmaya başlamamız lazım" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler