Vincenzo Montella: Başkanımız Murat Sancak ve kulübe ceza kestiler

Feride Kara
13.03.2022 - 18:55 | Son Güncellenme: 13.03.2022 - 19:00

Süper Lig’in 29. haftasında Adana Demirspor ile Sivasspor karşılaşması kırmızı beyazlıların 3-2 üstünlüğü ile biterken Vincenzo Montella açıklamalar yaptı

Vincenzo Montella: Başkanımız Murat Sancak ve kulübe ceza kestiler

Süper Lig’in 29. haftasında Adana Demirspor ile Sivasspor karşılaşması kırmızı beyazlıların 3-2 üstünlüğü ile biterken Vincenzo Montella açıklamalar yaptı. 

10-12 dakika uzatma vermenin hiçbir manası yok

Vincenzo Montella: "Takımımı tebrik etmek istiyorum, sonuna kadar denediler. 2. yarı hiçbir şekilde oynanmadı. Ve burada hakem otoritesini kullanmadı bu şekilde olmaması için. Eğer bir maçı yönetemiyorsan, 10-12 dakika uzatma vermenin hiçbir manası yok. Çünkü oyun sürekli durdu ve 10 dakika hiçbir şekilde oynanmadı. Her zaman hakemlerin de hata yapabileceğine inanırım, hatalar olduğunda genel olarak kabul edebiliyoruz, ama maçın esnasında farklı bir görüntü ortaya çıktığında kabul edemiyorum. 

Başkanımıza ve kulübümüze bir ceza kesmek istiyorlarmış gibi

Tabii ki de oluşan enstantanelerinden bahsetmiyorum, maçın yönetimiyle alakalı konuşuyorum. İkinci yarı da hiçbir şekilde profesyonel bir şekilde oynanmadı ve hakem de bu konuda hiçbir yardımcı olmadı, üstüne gitti. Son zamanlarda ceza sahası içinde oluşan pozisyonlarda hep bize karşı olumsuz bir görüntü var. İlk yarıda baktığınız zaman Vargas'ın bir pozisyonu var, kolundan çekiliyor ve hiçbir şekilde görülmedi. Ve ben şunu düşünmeye başladım. Sanki bizim başkanımıza ve kulübümüze bir ceza kesmek istiyorlarmış gibi hissetmeye başladım.

İlgini Çekebilir
Adana'da VAR kararıyla Sivas!
Habere Git

Türk futboluyla ilgili yapmak istediği bir yorum var mı?

Ben İtalyan olduğum için kendimi üstün görmüyorum hiç kimseden. Ama tabii ki futbolda bazı farklılıklar var. Türkiye'de en büyük sıkıntı devamlılık yok sürede, hiçbir şekilde sürekli bölünen bir futbol maçı izliyoruz ve hiçbir şekilde devamlılığı getiremeyen bir süre var. Bu kadar da çok bölündüğünde de maçın seyri başka yere gidiyor ve hiçbir şekilde futbol gözükmüyor. Bunu art niyetle yaptıklarını düşünmek istemiyorum kesinlikle. Bunun kesinlikle gelişmesi gerektiğine inanıyorum, çünkü baktığınız zaman sürekli bir protesto anı yaşanıyor, sürekli böyle herkes ayağa kalkıyor, sürekli herkes yedek kulübesinden fırlayanlar ve sürekli bir kavga halindeyiz ve bunun kesinlikle geliştirebileceğine inanıyorum. 

Adana Demirspor rahatsızlık vermeye başlamış birilerine

Hakem biraz daha fazla kart kullanabilse zaten farklı bir maç seyrederdik. Baktığınızda maç esnasında süreler devamlılık kazandığında rakip takım da bizim takım da gol atabiliyoruz. Biz mesela bir tane gol attık üstünden 2.5 dakika geçti ve bir pozisyona bakılmaya karar verildi ve gol iptal edildi. Bu durumda devamlılığı olan bir enstantane de görebiliyoruz futbolun ne kadar güzel olduğunu ama sürekli durdurulan bir maç oluyor. Bu kararın doğru olup olmadığını söylemiyorum ama üzerinden 2.5 dakika geçmiş. Ve art niyet aramıyorum ama baktığınızda Adana Demirspor rahatsızlık vermeye başlamış birilerine sanki bunu düşünmeye başladım. Açıkçası başkanımıza ve kulübümüze bir ceza kesilme istekleri görüldü." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler