Başkan Açıkladı: "Montella'nın Fenerbahçe'ye Gittiğini Sanmıyorum"

12.06.2023 - 21:10 | Son Güncellenme: 12.06.2023 - 23:28

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, yollarını ayırdıkları Vincenzo Montella'nın Fenerbahçe'ye gidip gitmediğine dair soruyu cevapladı. İşte tüm detaylar...

Başkan Açıkladı: "Montella'nın Fenerbahçe'ye Gittiğini Sanmıyorum"

AJANSSPOR - HABER

Adana Demirspor ile sözleşmesi sona eren Vincenzo Montella için Başkan Murat Sancak, A Spor'a özel açıklamalarda bulundu. Sancak, adı sık sık Fenerbahçe ile anılan İtalyan teknik direktör Montella ile yollarını resmen ayırdıklarını açıkladı.

"Aile özlemi çekiyordu, sık sık İtalya'ya gidip geliyordu"

Sancak, "Montella ile ilgili kararımız şu an itibariyle tamam, devam etmiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun iki taraf için de. Biz kendisine 3 ay öncesinde bir teklifte bulunduk. Sezon sonu bakalım dedi. Aile özlemi çekiyordu, sık sık İtalya'ya gidip geliyordu. Son maçın ardından görüştük, "Ankara'da, sizinle devam etmek istiyoruz" dedik. Avrupa'ya gidecek bu takımın başında olmak istediğini söyledik. Pazartesi günü kararımı iletirim dedi. Kendisiyle de 1 saat önce netleştirdik, helalleştik. Ona her zaman kapılarımızın açık olduğunu söyledik." dedi.

"Zaman zaman anlaşamadığımız noktalar oluyordu"

Montella ile aara aras anlaşamadıklarını ifade eden Sancak, "Çok değerli bir adam, insan olarak çok severim. Zaman zaman anlaşamadığımız noktalar oluyordu ama insan olarak çalışılabilecek bir insan. Yolu açık olsun..." dedi.

İlgini Çekebilir
Montella'dan Fenerbahçe iddialarına yanıt!
Habere Git

"B ve C planlarımızı yaptık"

Montella sonrası planlarının hazır olduklarını ifade eden Sancak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zamanında Samet Aybaba ile yollarımızı ayırdığımızda iki adayımız vardı, Andrea Pirlo ve Vincenzo Montella. Montella'da karar kıldık. Allah nasip etti Pirlo da Karagümrük'ün başına geldi. İki kişiyi düşündük, ikisini de Türkiye'ye getirmiş olduk. B ve C planlarımızı yaptık. Biz yürüyen bir organizasyonuz yani hiç zaman kaybetmeden alternatiflerimizi belirldik. Dünyanın sonu değil. Biz kurumsal bir kulübüz yarın bir gün başkan da gidebilir, önemli oyuncular da gidebilir. Gidenin yerine yenisi gelir."

"Montella'nın Fenerbahçe'yle anlaştığını zannetmiyorum"

Montella'nın Fenerbahçe ile anlaştığı yönünde çıkan haberlere de değinen Sancak, "Fenerbahçe'yle anlaştığını zannetmiyorum. Daha önce Trabzonspor'la da anılmıştı. Fenerbahçe'nin danışmadan yapacağını zannetmiyorum, danışmadan ne Ali başkanım yapar ne de yöneticiler yapar. Önerildiğini biliyorum." dedi.

"Montella tek başına bir şey yapamazdı"

Yeni teknik direktörlerini yakında açıklayacaklarını ifade eden Sancak, "Taraftarlarımız rahat olsun, onun kadar olmasa da en az onun kadar tecrübeli bu sisteme ayak uyduracak bir hoca getireceğiz. Tercihimiz yabancı hoca olacak. Netice itibariyle, Montella tek başına bir şey yapamazdı. Hoca, yönetim, futbolcu bir bütündür. Montella gitti, onun yerine gideceğimiz isim de onun kadar iyi olacak. Montella 1 milyon 850 bin Euro alıyordu, vergilerle 3 milyonu buluyordu." dedi.

"Avrupa'ya bir alışma sürecimiz olacak"

Montella ile ayrılacaklarını daha önce ön gördüğünü dile getiren Sancak, "Adana Demirspor tarihinde ilk defa Avrupa'ya gidecek. Süper Lig'e olduğu gibi Avrupa'ya da bir alışma sürecimiz olacak. Oranın havasına, kültürüne... Montella olmayacağını da tahmin etmiştik. Her zaman B planım vardı, araştırmalara da başlamıştık. Benim her zaman alternatif planım vardır." dedi.

"Fatih Terim, artık başkanlık yapması gereken bir abimiz"

Teknik direktör adayı olarak Fatih Terim ismine de değinen Sancak, "Fatih Terim artık başkanlık yapması gereken bir abimiz. Bugün Adana'ya gelip başkanlık yapacağım dese görevi veririm." dedi.

"Yine iyi bir santrfor alacağız"

Onyekuru, Stambouli, Cheriff N'Diye ve Yunus Akgün hakkında da konuşan Sancak, "Onyekuru büyük bir ihtimalle olmayacak. Stambouli ile anlaşıyoruz kalacak gibi gözüküyor. Kulübü Morel için teklifimizi kabul ederse bizle kalacak. 4-5 transfer yapacağız, Cheriff N'Diye bizle devam edecek. Yine iyi bir santrfor alacağız, 2-3 tane alternatifimiz var. Yunus Akgün bizim evladımız, eğer Galatasaray değerlndirmeyecekse onun en iyi oynacağı yer burası." dedi.

"Yusuf Sarı'yı vermeyi düşünmüyoruz"

Yusuf Sarı'ya Avrupa'dan da transfer teklifi geldiğini ifade eden Sancak, "Yusuf Sarı'yı Avrupa'da isteyenler var ama vermeyi düşünmüyoruz. Bu kadroyu korumayı düşünüyoruz. Eğer iyi bir teklif gelirse yerini doldurabileceksek değerlendiririz." dedi.

"Samet Akaydın çok özel bir insan"

Fenerbahçe'nin oyuncusu Samet Akaydın'la ilgili olarak ise Sancak, şu ifadeleri kullandı:

"Samet Akaydın çok özel bir insan, duygusal bir oyuncu. Sen onu kötü oynadığı bir maçtan sonra TT yaparsan, üzerinden buldozer gibi geçersen oyuncu ertesi maçta sahaya tedirgin çıkar."

"Ben Balotelli'yi oynatmak için almadım"

Adana Demirspor'un eski forveti Balotelli hakkında da konuşan Sancak, "Ben Balotelli'yi aldığımda birçok insan beni eleştirmişti. Ben Balotelli'yi oynatmak için almadım ki PR için aldım. Ama ne oldu faydalandık, 19 gol attı. 5-6 maç kaçırmamış olsa gol kralı olacaktı." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler