Vincenzo Montella ile Arda Güler arasında antrenmanda geçen diyalog olay oldu!

İsa Kethüda
23.06.2024 - 22:04 | Son Güncellenme: 23.06.2024 - 22:11

Portekiz'e 3-0 mağlup olan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella ile Arda Güler arasında geçen diyalog sosyal medyada gündem oldu. Detaylar.

Vincenzo Montella ile Arda Güler arasında antrenmanda geçen diyalog olay oldu!

AJANSSPOR-HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup olan A Milli Takım'da teknik direktör Vincenzo Montella ile Arda Güler arasında bugün antrenmanda geçen diyalog sosyal medyada gündem oldu.

Arda'dan formayı aldı Yusuf Yazıcı'ya verdi

A Milli Takımımızın bugün gerçekleştirdiği 5'e 2 top kapma çalışmasında teknik direktör Vincenzo Montella'nın Arda Güler'den antrenman formasyı aldığı ve Yusuf Yazıcı'ya verdiği görüldü. 

Bunun üzerine kısa bir süre şaşkınlık yaşayan Arda Güler, daha sonra yardımcı antrenör ile bu konu üzerinde kısa bir görüşme yaptı. 

"Sarı formayı giyen içeride o topu kapmaya çalışan oyuncu olur"

beIN Sports'tan Serkan Akcan, antrenmanda Montella ile Arda arasında yaşanan bu diyaloğu değerlendirdi. Akcan, "Orada bir 5'e 2, 7'ye 2 top kapma oynanır. Sarı formayı giyen içeride o topu kapmaya çalışan oyuncu olur. Ondan alıyor Yusuf Yazıcı'ya veriyor. O topu kapmaya çalışan aradaki Yusuf Yazıcı. Bunu videoda da görebiliyoruz.

"Arda Güler'in bir sakatlığı var"

O çok rotasyonel bir idmandır 5'e 2, 7'ye 2, 8'e 2... Kasık bölgesi için, diz bölgesi için ufakta bir sakatlık durumu varsa o sakatlığı ilerletir. Çok hareketlisin çünkü, süreklli yön değiştiriyorsun. Doğal olarak dün Arda Güler'in oynamama gerekçesini şu anda hepimiz biliyoruz değil mi? Kasığındaki sakatlık. Bugün Hakan Çalhanoğlu'nu dinledim aynı şekilde Cenk Tosun'u da. 'Siz bilmiyorsunuz ama Arda Güler'in bir sakatlığı var. Kasığındaki bir sakatlık sebebiyle oynamadı ve hocayla beraber buna karar verdiler' dedi. Bu bence önemli bir açıklamaydı. Montella ile Arda arasındaki şu görüntüler üzerinden fırtına koparmayı engelleyecek bir açıklamaydı.

"Kasığını gösteriyor, korneri ben atmayayım sen at diyor"

Hakan'ın yaptığı açıklama şu görüntüden önce olsaydı sosyal medyadaki arkadaşlar bunu daha fazla da köpürtebilirlerdi. Ama hiç alakası yok. Tamamen Arda Güler'i rotasyonel idmanda kullanmıyor, belli ki kasığında bir problemi var. Dün maçtada Hakan Çalhanoğlu'na göstermiş ben onu görmemiştim. Kasığını gösteriyor, korneri ben atmayayım sen at diyor. 

"Yardımcı hoca Arda'ya ne yapması gerektiğini söylüyor"

Evet bugün de gördük ki kasığında bir problemi var. Sarı formayı üzerinden alıp düz koşu yaptırıyor. Ama Arda anlamıyor sanırım. Arda, Selçuk Şahin ile devam ediyor. Arda, 'Ben ne yapacağı diyor'. O da 'Hocaya soralım' gibi bir jest-mimik ile ne yapması gerektiğini anlatıyor. Sonra diğer yardımcı geliyor, ona sorduğunda Arda'yı yönlendiriyor sahanın diğer tarafına doğru yanlış görmüyorsam ve sonra düz koşu yapmaya başlıyor. Montella burada Arda'nın belli ki sakatlığı var ve sen düz koşu yap, o rotasyonel idmanı yapma demek istiyor benim anladığım kadarıyla" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler