Adana Demirspor'dan Montella Giresunspor Maçı Sonrası Konuştu

Akın Ungan
20.01.2023 - 23:55 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 01:06

Süper Lig'de Adana Demirspor ile Giresunspor 1-1 berabere kaldı. Maçtan sonra teknik direktör Vincenzo Montella hakem hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar...

Adana Demirspor'dan Montella Giresunspor Maçı Sonrası Konuştu

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Adana Demirspor, Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Maçın 13. dakikasında geriye düşen Mavi Şimşekler, 92 dakika 10 kişi oynayan rakibine karşı baskı kurdu. Ev sahibi ekip, 84'te N'Diaye ile bulduğu golle eşitliği sağladı. Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, 1-1 biten maçın ardından açıklama yaptı.

"Kırmızı kart pozisyonundan sonra farklı bir maça dönüştü"

Montella, "Kırmızı kart pozisyonundan sonra farklı bir maça dönüştü. 30'dan fazla şut attık kaleye. Çok fazla istekli olduğunuz bu tarz maçlarda 1 puanı almak bile aslında canı gönülden kabul etmemiz gereken bir şey. Çünkü böyle riskli maçları kaybedebilirsiniz de" ifadelerini kullandı.

Rakibin sürekli zaman kazanma hareketlerine karşı gerilerek hataya düştüklerini genel bir değerlendirme olarak bu durumu Türk futbolu için negatif bulduğunu vurguladı.

İlgini Çekebilir
Demir 1 puan için eridi
Habere Git

"Maç ritminin kaybolması Türk futboluna zarar veriyor"

İtalyan teknik adam, "Hakemlerin otoriterliğini burada konuşturması gerekiyor. Yani bu kadar maç ritminin kaybolması Türk futboluna zarar veriyor. Benim şu anda yapıcı bir eleştirim var. Herhangi bir şekilde kötü anlamda eleştirmiyorum" şeklinde konuştu.

Montella, "Benim bu eleştirim yapıcı bir eleştiri. Herhangi bir şekilde kötü manada algılamasınlar. Ama Türk futbolunun maç ritminin yükselebilmesi için buna engel olunması gerekiyor" dedi.

"Forvet eksikliğini ilk defa hissetmiyoruz"

Montella, forvet transferine dair bir soruya, "Forvet eksikliğini ilk defa hissetmiyoruz." yanıtını verdi. Adana Demirspor, santrforlarının Giresunspor'a karşı forma giyememesinden dolayı maça 4-6-0 dizilişi ile başlamıştı.

İlgini Çekebilir
"10 kişiyle 1 puan iyi"
Habere Git

Adana Demirspor'un Süper Lig performansı

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 19 karşılaşmanın 9'unu kazanmayı başardı. 7 kez berabere kalan Mavi Şimşekler, 3 defa sahadan yenilgiyle ayrıldı. Adana Demirspor, otpladığı 34 puan ile ligin 3. sırasında yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler