Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan Belhanda ve Montella Açıklaması

Orhan Gülek
29.03.2023 - 22:36 | Son Güncellenme: 29.03.2023 - 23:56

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Montella'nın durumu, Belhanda'ya verilen ceza ve istifa edeceği yönünde çıkan haberlere yanıt verdi. İşte detaylar

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'tan Belhanda ve Montella Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri çeken Adana Demirspor, geride kalan 26 hafta sonunda topladığı 45 puanla 4. sırada yer alıyor. Mavi Şimşekler'in başkanı Murat Sancak; AJANSSPOR Instagram hesabının canlı yayınında yeni sportif direktörlerini açıklarken, adı Fenerbahçe ve Trabzonspor ile anılan teknik direktör Vincenzo Montella ve takımdan ayrılan Balotelli hakkında da önemli ifadeler kullandı.

"Önümüzdeki hafta da sportif direktörümüzü açıklayacağız"

Futbolseverlerin merak ettiği soruları Ajansspor canlı yayınında cevaplayan Murat Sancak'ın sözleri, sosyal medyada en çok konuşulanlar arasında yerini aldı.

İlk olarak sportif direktörün spor camiasından olduğunu dile getiren Sancak, "Yeni sportif direktörümüzü pazartesi günü açıklayacağız. Spor camiasının içinde olan bir insan. Yurt dışında bir kulübün başkanlığını yürütüyordu. Fesih işlemlerini halletti, yabancı değil. Spor camiasının içinden biri." dedi.

Adana Demirspor, son olarak Adıyaman FK’de sportif direktörlük yapan Alper Aslan'ı, sportif direktörlük biriminde göreve getirdi. Bu konuya da değinen Sancak, şu ifadeleri kullandı:

"Gökhan varken sportif direktör yardımcısı alacaktık. Alper Aslan'ı aldık. Önümüzdeki hafta da sportif direktörümüzü açıklayacağız. Spor camiasının içinde olan birisi. yurt dışında bir kulübün başkanlığını yapıyordu. Kulübün sahibiyle görüşüp görevini fesih etti. Tecrübeli bir arkadaşımız. Faydalı olacaktır."

"Jesus'tan sonra en pahalı hoca"

Adana Demirspor'da kısa süre önce Vincenzo Montella'nın ayrılacağı iddia ediliyordu. Konuya ilişkin Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, şu ifadeleri kullandı:

"Lig devam ediyor. Montella Trabzonspor ile anlaştı haberleri çıkıyor. Böyle bir şey yok. Trabzonspor da yolda yürürken böyle bir nezaketsizlik yapmaz. İşin raconunu bilirler. Sezon sonunda sözleşmesi bitince talip olabilirler. Biz uzatmak isteriz ama olursa olur olmazsa olmaz. Biz iyi anlaştığımız herkesle yola devam etmek istiyoruz. Kendisi gitmek isterse yapacağımız bir şey yok. Jesus'tan sonra en pahalı hoca. Ben fedakarlık yaptım.

"Önümüzde iki tane İtalyan vardı"

Biz aldığımızda 1.5 yıldır boştaydı. Kimse peşinde koşmuyordu ama değerli bir hocaydı. Önümüzde iki tane İtalyan vardı. Montella ile anlaştık. Diğeri Pirlo'ydu onu da Karagümrük aldı. Hedefimiz Avrupa'ya gitmek, Allah nasip ederse gideriz."

Murat Sancak'tan Belhanda açıklaması

Sezona harika giren ancak disiplinsiz tavırlarıyla dikkat çeken Younes Belhanda, son olarak Trabzonspor maçında kırmızı kart görmüştü. Adana Demirspor, Belhanda'ya 180 bin euro gibi ciddi bir para cezası vermişti.

Bu konuya da değinen Sancak, "Her futbolcu namusuyla çıkar oynar. Daha önce şu takımda oynamış falan diyorlar, öyle şeyler olmaz. Benim takımımda olmaz. Belhanda'yı bilmeyen dışarıdan yorum yapar. Takımı en çok sahiplenen futbolculardan birisi. Takım Trabzonspor'u yenmeye şartlanmıştı. Geri düşünce sorun oldu. Trabzonsporlu futbolcuların topu ondan ona atmasıyla sinirlendi. Yapmamalıydı ama hüngür hüngür ağladı. Bütün futbolcular ve hoca imzalı olarak Belhanda'nın takımda kalmasını istedi. Kadro dışında kalmasını düşündük, bir reaksiyon verilmeliydi. Kesilebilecek en yüksek cezayı kestik. İstese bu parayı ödemez. Verilebilecek en yüksek ceza 10 bin Euro ama 180 bin Euro ceza kestik ve okumadan imzaladı. Belhanda giderken buraya para kazandırmak istiyorum diyor. Yurtdışından 3-4 tane kulüp istiyor. Böyle insanları kaybetmek kolay değil." dedi.
 

"Balotelli misyonunu tamamlamıştı"

Sezon başında Adana Demirspor'dan Sion'a transfer olan Mario Balotelli, yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla Adana Demirspor iddialarını ortaya çıkardı. Sancak, Balotelli'nin durumuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Balotelli ile ilgili açıklamadığım bir şey açıklayayım. Eğer göndermemiş olsaydım hoca gidecekti. Hocanın şartı oydu. Bazen uyum açısından önemli. Bazen anlaşamıyorsun. Balotelli misyonunu tamamlamıştı. Tekrar gelse alır mıyım, alırım tabii. Onu seyrettiğim zaman zevk duyan bir adamım. Bugün Sion'un oyuncusu yapacak bir şey yok."

İlgini Çekebilir
Montella'dan Belhanda açıklaması: "Çok büyük bir hata yaptığının farkında"
Habere Git

"En çok da beni seviyorlar"

Muric, Vargas ve Yunus Akgün hakkında ise Sancak, "Vargas ile de görüşüyorum. Daha sözleşmesi var. Benim mevkiime futbolcu alma sözleşmem bitince geleceğim diyor. Muric sözleşmem bitince bedava oynayacağım diyor. En çok da beni seviyorlar. Mütevazı olmayacağım. Onlarla baba oğul ilişkimiz var. Yunus Akgün, hakikaten benim oğlum gibi. Allah yolunu açık etsin. Başarılı olsun istiyorum. Ancak başarı dileyebilirim." dedi.

"Benim siyasi görüşüm kimseyi ilgilendirmiyor"

Son dönemde istifa edeceği yönünde çıkan haberlere de yanıt veren Sancak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnsanlar siyasi görüşlerinden dolayı bazı kişileri içlerine sindiremiyor. Adana Demirspor'u Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapsam bile bazıları beni istemeyecek. Herkesin görüşü kendine. Belhanda'dan dolayı istifa diyenler oldu. Bunlar bende kayıtlı. Atladıkları bir şey var. Bugün başkanlığı bıraksam bile bir yere gidemem.

Burası A.Ş. Buradan bir yere gitmeyeceğim bunu bilsinler. Ömrüm yettiği kadar hizmet etmeye devam edeceğim. Benim siyasi görüşüm kimseyi ilgilendirmiyor. Murat Sancak kulübe siyaset karıştırmıyorsa kimseyi ilgilendirmez. Yönetim kuruluna herkes istediği partiye oy verip paylaşım yapabilir ama paylaşım yaptığı yerlerde Adana Demirspor yöneticisi olduğunu yazamaz dedim."

"Biz Allah'a şükür en son şubat maaşlarını ödedik"

Adana Demirspor'un futbolcularına maaş ödemesinde sıkıntı yaşamadığını dile getiren Sancak, "Şu anda kulüplerin maddi sıkıntıları çok. 3-4 ay maaş veremeyen kulüpler var. Biz Allah'a şükür en son şubat maaşlarını ödedik. Biz bu kadar uğraşırken bilsinler. Hakk'ın rahmetine kavuşana kadar başkanınızım demiştim. Sonra da Pazara kadar değil mezara kadar şarkısını paylaştım." dedi.

"Biz siyaset yapamayız. Dilimiz çok sivri"

Daha önce siyasete girmeyi düşündüğünü dile getiren Sancak, "Ben 1999 yılında siyasete girmeyi düşündüm. O zaman ailem izin vermedi. Sonra teklifler geldi ben kabul etmedim. Biz siyaset yapamayız. Dilimiz çok sivri. Ben milletvekili olsam 3 ayda ihraç ederler. İnanmadığım şeylere evet demem. Benim gibi insanlar siyaset yapamaz. Bundan sonra da siyaseti Allah nasip etmesin." dedi.

"Assombalonga taraftarla sorun yaşadı"

Dzuba ile Assombalonga'nın takımdan ayrılış sürecine de değinen Sancak, "Dzuba antrenmanlarda performans göstermediği için gitti. Olmadı. Burada mutsuz olacaktı. Gittiği yerlerde goller atıyor. Sorun yok. Assombalonga taraftarla sorun yaşadı. 6-7 kulüp istedi. Para kazanarak göndereceğimiz oyuncuydu üzerine para verip gönderdik." dedi.

"Ne karar verilirse verilsin, adaletli olsun"

Ligden çekilen takımların maçlarıyla ilgili de konuşan Sancak, "FIFA'nın kuralları var. Her ne sebeple olursa olsun çekilen takımların maçları sayılmaz. TFF bir karar almış. Kulüpler Birliği de diyeceklerini TFF'ye götürdü. Ne karar verilirse verilsin, adaletli olsun." dedi.

"Hakemlerin biraz daha duyarlı olmasında fayda var"

Süper Lig'deki hakem tartışmalarına da değinen Sancak, "Hakemler bizim göz bebeğimiz. Pamuklara sarıp iyi bakmamız lazım. Hakemlerin gelirleri artırılmalı. Benim insani olarak hiçbir hakemle sorunum yok. Hakemlerin biraz daha duyarlı olmasında fayda var. Sahaya girdiği zaman renk ayrımı olmadan düdükleri çalsınlar. Hakemler oluyor. Belki önümüzdeki sezon yarı otomatik VAR sistemi gelince hatalar azalır." dedi.

"Bakayoko, son anda imzalamaktan vazgeçti"

Adana Demirspor'un yapmak istediği transferlere de değinen Sancak, "Hulk'u takımı bırakmadı. Kendisi gelmek istiyordu. Takımı bırakmayınca zorla alamayız. Oranın sözleşmeli oyuncusu. Nkoudou ile bir noktadan sonra anlaşamadık. Biz gelmesini istiyorduk. Beşiktaş'ın verdiğinden fazlasını verdik. Olmadı. Suarez ile de görüştük. İki defa Metin Korkmaz gitti, o da olmadı. Bakayoko için Chelsea ve Milan ile anlaştık. Son anda imzalamaktan vazgeçti. Yapacak bir şey yok." dedi.

Onyekuru açıklaması

Onyekuru'nun geleceği hakkında da konuşan Sancak, "Onyekuru'nun opsiyonunu Avrupa'ya gidersek mecbur kullanmak zorundayız. 3.5 milyon Euro bonservisi var. Gidemezsek istersek kullanırız, istemezsek kullanmayız." dedi.

"Konteyner mahallesi yaptık"

Tüm Türkiye'yi sarsan büyük deprem felaketleri sonrası Adana Demirspor'un yaptığı destekleri de dile getiren Sancak, "Depremi biz İstanbul'da yaşadık. Ümraniye'de maçımız vardı. Hemen özel uçakla Adana'ya gittik. Herkesi ailesiyle toplayıp Antalya'ya yolladık. Orada 20-25 gün orada konaklattık. Konteyner mahallesi yaptık. Türkiye'de hiçbir kulübün yapamayacağı şeyi yaptık." dedi.

"Kulübü ayakta tutmak çok zor"

Takımların ekonomik durumularına da değinen Sancak, "Borsa'ya girecek Kulüplerin zarar etmemesi lazım. Böyle bir şey mümkün değil. Kulübü ayakta tutmak çok zor. Bugün bırak 23 milyon Euro bütçeyi, 6-7 milyon Euro bütçesi olan kulübü yürütmek kolay değil. Balotelli'ye 3 milyon 450 bin Euro ödedik. Ligimizin kalitesini artırıp yayın gelirimizi artırmazsak, alt yapıdan oyuncular çıkarmazsak vay kulüplerin haline." dedi.

"Sözleşmesi bitecek oyuncularla henüz görüşmedik"

Semih Güler ile Mustafa Kapı'yla ilgili olarak ise Sancak, "Semih'i geçen sene yabancı kulüp istedi vermedik. Sözleşmesi bitecek oyuncularla henüz görüşmedik. Kalmak isteyenler kalır zaten, gitmek isteyenler de gidebilir. Mustafa Kapı, hocanın sistemine uymadığı için U19'da oynuyor. Gitmek de istemedi. Hoca isterse alır oynatır. Hoca istemezse bir yere gönderip oynattırmak lazım." dedi.

"Adana Demirspor, Hırvatistan'ı yenerdi"

EURO 2024 Elemeleri'nde A Milli Takımı'nın durumuyla alakalı ise Sancak, "Adana Demirspor sahaya çıksaydı Hırvatistan'ı yenerdik. Oyundan memnun kalmadım. Umarım bir an önce toparlanırlar." dedi.

"Türkiye'nin en iyi kalecisi"

Adana Demirspor'un kalecisi Ertaç Özbir hakkında ise Sancak, "Ertaç bana göre Türkiye'nin en iyi kalecisi. Birkaç büyük kulübün de gündemine gelmişti ama biz önce davrandık. Avrupa'ya gitmemize göre transfer stratejisi belli olacak." dedi.

"Allah yolunu açık etsin"

Balotelli'nin bir çok kişiye fayda sağladığını ifade eden Sancak, "Balotelli, Adana'nın Adana Demirspor'un kendi takım arkadaşlarının, Başkanının yani benim, Gökhan Göktürk'ün bile PR'ını yükseltti. Allah yolunu açık etsin." dedi.

"Benim onayımdan geçmeden hiçbir futbolcu alınmaz"

Sezon sonu yapılacak transferlere de değinen Sancak, "Takip ettiğimiz oyuncular var. Burada işin özü hoca. Bizim en büyük kazancımız Metin Korkmaz. Ancak benim onayımdan geçmeden hiçbir futbolcu alınmaz. Hocanın istemediği de hiçbir futbolcuyu almam." dedi.

"Yüksel başkanı aradım"

Spor Toto 1. Lig'de lider durumda olan Samsunspor'a da değinen Sancak, "Samsunspor şimdiki hocayı aldığında Yüksel başkanı aradım, bu hocaya sabret bu hoca seni Süper Lig'e çıkaracak dedim. İyi bir hoca..." dedi.

"Biz, yönetemeyeceğimiz bir yerde olmak istemedik"

Adana Demirspor olarak amatör takımlara da değinen Sancak, "Klasik başkanlar, taraftarı böl parçala taktiği uygular ben aksine birleşip voltranı oluşturmalarını isterim. Voleybol takımına ve kadın futbol takımına ortak olduk. Voleybol takımında transferine dahil olamadığımız yerde olmak istemedik. Kadın futbol takımıyla yönetim anlamında uzlaşamadık. Bizim yönetemeyeceğimiz bir yerde olmak istemedik. Ancak bu kadın ya da voleybol takımımızın olmayacağı anlamı taşımıyor. TFF kabul ederse Süper Lig'de olacak bir kadın futbol takımımız olacak." dedi.

"Divan Kurulu Başkanlığı'na adayım"

TFF Başkanlık seçiminde aday olup olmayacağıyla ilgili olarak ise Sancak, "TFF başkanlığı hiçbir zaman aklımdan geçmez ama Divan Kurulu Başkanlığı'na adayım. Benim için Adana Demirspor başkanlığı TFF başkanlığından daha değerli." dedi.

"Play-off sistemi olmaz"

Ligin devamı ile ilgili olarak play-off sistemi iddialarıyla ilgili olarak ise Sancak, "Play-off sistemi olmaz. Olursa Galatasaray ve Fenerbahçe arasında olur. Ama niye olsun." dedi.

"Rezerv lig olacak diye bu kadar oyuncu almıştık"

Gökhan Töre, Yusuf Sarı ve Mert Çetin hakkında da konuşan Sancak, "Gökhan Töre'nin oynaması gerekiyordu. Yolları ayırdık. Kadroyu azalttık hocanın istediği sayıya getirdik. Rezerv lig olacak diye bu kadar oyuncu almıştık. İptal olunca ayrılıklar oldu. Yusuf ve Mert'i hoca istedi, aldık. Mert'in performansına bağlı olarak opsiyonu kullanacağız." dedi.

"Talisca ile ilgilenmedik"

Son dönemde adı sık sık Adana Demirspor ile anılan Talisca transferiyle ilgili olarak ise Sancak, "Talisca ile ilgilenmedik. Bitmeyen bir paramız yok. Bunlarla ilgilenmek kolay değil. Sen bunları iste ama bilet almaya gelince pahalı bul. Öyle olunca olmuyor." dedi.

"Bu işler bu kadar kolay değil"

Süper Lig'de takımların maddi durumuna dikkat çeken Sancak, "Bizimle Süper Lig'e çıkan Giresunspor düşme potasında. Kolay değil. Bu kısıtlı bütçeyle 300 milyon TL borçları var. Geçenlerde başkanları açıkladı. Bu işler bu kadar kolay değil. 4 maçlık prim sistemi var. 12 ile 8 puan arasında belirlenen prim miktarı var. 8'in altında kalırlarsa prim yok." dedi.

"Yediğimiz bütün cezaları hak ettim"

TFF tarafından kendisine verilen cezalara da değinen Sancak, "Yediğimiz bütün cezaları hak ettim. Ancak insan bu adam bu kadar cezayı neden yiyor diye bir sorsunlar. Bariz hatalara tepki verdiğimiz için ceza aldım." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler