Montella'dan Arda Güler açıklaması! Video...

Ali Bozkurt
25.06.2024 - 19:19 | Son Güncellenme: 25.06.2024 - 19:33

Euro 2024'te Çekya ile karşı karşıya gelecek olan A milli Takımımızda teknik direktör Montella, maç öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Montella'dan Arda Güler açıklaması! Video...

AJANSSPOR HABER

Euro 2024'te Çekya ile karşı karşıya gelecek olan A milli Takımımızda teknik direktör Montella, maç öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İtalyan teknik adam futbolcuların desteğe ihtiyacı olduğunu açıkladı. Detaylar...

''Adil eleştiri olur, kabul ederim''

Eleştiriler hakkında konuşan Montella, "Oyuncuların benim düşünce şeklimi paylaşmalarını istiyorum. Milli Takım'da 13 yıldır bulunan Cenk Tosun gibi ya da bugüne kadar sahaya çıkmamış oyuncuların en iyi takım olduklarını duyduk. Adil eleştiri olur, kabul ederim. Aynı şekilde adil olmayan eleştiriler var, o da bizi eğlendiriyor. Neden insanlar sorun yaratmak istiyor, bunun türlü türlü sebepleri olabilir. Kendi kaderimiz kendi ellerimizde. Biz başka iki takımın maç sonucuna bel bağlamış durumda değiliz. Sahada cevabımızı vereceğiz. Tüm kırdığımız rekorları tekrar hatırlatmak istemiyorum. Oyuncuları destekleme zamanı" dedi.

''Baskıya alışığım''

Baskıya alışık olduğunu açıklayan İtalyan teknik adam, "30 yılı aşkın süredir baskı altındayım. Bizim işimizin parçası. Pozitif bir baskı bu. Milli Takım'ın başına geldiğimde ben gruptan çıkamazsak diye endişe etmedim. İlk maçımızı kazandık, Türkiye daha önce bunu yapmamıştı. Yarın maçımız var, hedefimiz belli. İnanıyorum ki gerçek taraftarımız bizimle birlikte olacaktır ve ilk düdükten son düdüğe bizi destekleyecektir" dedi.

''Bu çocuklar bizim yüzümüzü güldürdü, desteklememiz lazım''

Eleştiriler hakkında konuşan Montella, "Eleştirenlere hatırlatmak isterim ki bu bizim ülkemiz, başkasının değil. Başka Milli Takım yok. Bu çocuklar bizim yüzümüzü güldürdü, desteklememiz lazım. Gerçekten çocukların bu desteğe ihtiyacı var" dedi.

Montella'dan Arda Güler açıklaması

Arda Güler antrenman videosu hakkında Montella, "Bu meseleyi bir aydınlığa kavuşturalım. Özellikle yaratılmış bir durum bu. Arda çok uzun süre alabilecek durumda değil. Bir önceki maça çıktı, ona ben karar vermedim. Personelimiz ve doktor ekibimiz karar verdi. Risk almadan oynayabileceği belli bir dakika süresi vardı ve o kadar oynadı. Ama ertesi gün meşhur bir video ortaya çıktı. Medikal ekbimiz ve kendisiyle bir araya geldik ve belirli süreden sonra depara kalkamayacağını tespit ettik. Dolayısıyla Arda belli bir egzersiz seviyesinin ötesine dayanamayacağını fark ettiğinde gereksiz  risk almamak adına kendine proglanmış olan antrenman seansını yaptı. Oynamazsa bunun doğrudan sebepleri olacaktır. Maçın başında sahaya çıkmadı ama olayı görüyorsunuz" dedi.

''Rakibi son 30 metrede sıkıştırıyoruz''

Rakibin oyununu değerlendiren Montella, "Doğru yapıyı ve dengeyi kurmak önemli. Bu takımın ne çok ihtiyaç duyduğu şey denge. Geleneksel santrfor derken bahsetmek istediğim buydu. Belli bir beceriye sahip santrforu nasıl sahaya süreriz, maçın 3'te 1'inde topun bizde olduğu durumlar vardı. Maç bizim elimizde, hakimiyet bizde. Rakibi son 30 metrede sıkıştırıyoruz. O özelliklere ihtiyacımız olduğunda tabii ki de forvetlerimiz sahada olacak" dedi.

Ofansif bir takıma sahip olduğumuzu hatırlatan Montella, "Bir hatırlatmada bulunmak isterim. Turnuva içinde en çok atağa kalkan takımlardan biriyiz. Savunmaya kıyasla ofansta olan orta sahalar var. Kanatlarımızda da çok ofansif bir takıma sahip olduğumuzu hatırlatırım" dedi.

''Bütün bu hataları gördük ve düzelttik''

Oyuncular hakkında konuşan Montella, "Az dakika almış futbolcularımız mevcut. Kaleciler için geçerliyse herkes için geçerli olması lazım. Bizim 3 tane harika kalecimiz var. Birini seçtiğimizde diğer ikisi üzülecek. Çok tatlı bir problemimiz var bu şekilde. Bize garanti veren 3 kalecimiz var. Orkun Kökçü defansiften ziyade ofansif bir oyuncu. Kulübünde onu takip ettim. 1,5 maç oynadı, çok iyi oynadı. Ama sonra oyundan alınması gerekti. Alan yaratabilen bir oyuncu. Yanında nasıl bir orta saha olduğuna bağlı. Forvet arkası olarak da oynayabiliyor. Savunma hatalarının üstesinden gelmek için önlemler aldık. İlk savunma hattı ilerideki 4 oyuncudur. Onlar işlerini yaparsa geridekilerin işleri kolaylaşacaktır. Bütün bu hataları gördük, öncesinde çalıştığımız konulardı. Düzelttik" dedi.

''Maçın başından sonuna kadar biz avantajlıyız"

Çekya maçı hakkında konuşan A Milli Takımın teknik direktörü, "Biz kendi oyunumuzu oynayacağız. Farklı formasyonlara takılmaya gerek yok. Maç planı değişebilir. Son 20 dakika içinde rakibin ne yapacağına bağlı. Her türlü biz hazırız. Belli bir sistemimiz var. Baskı yapıp defansa çekilme seçenekleri de var. Ama ilk düdükten itibaren istediğimiz neticeye kendimizi yakınlaştırmak hedefimiz. Maçın başından sonuna kadar biz avantajlıyız" dedi.

''Onlar şansları değerlendirmeyi bildiler biz yapamadık"

Portekiz maçı hakkında konuşan Montella,  "Olumlu eleştirileri duymak istiyorum. Olumsuzu duymama gerek yok. Çünkü zaten hataları kendim görebiliyorum. 2'inci golden sonra takım için işler çok zorlaştı. Gol hiç beklemediğmiz anda oldu. Doğal olarak motivasyonumuzda düşüş oldu. Kaleyi bulduğumuz fırsatlar oldu. Biz 12 kere bulduk, onlar 11 kere buldu. 3'e 3 kaleyi bulan şutlar. Kornerler benzer. En üst seviyede futbol oynamaya alışık futbolculardan bahsediyoruz karşımızda. Onlar şansları değerlendirmeyi bildiler biz yapamadık" dedi.

''Maça sağduyu ile çıkmamız lazım''

Artık Çekya maçının konuşulmasını isteyen Montella, "Bizim kendi maçımızı düşünmemiz gerekiyor. Avantaj bizde. Başka hiçbir şeyin önemi yok. Taraftarın desteğinin farkındayız. Maça sağduyu ile çıkmamız lazım. İnanmamız lazım. Yaklaşımımız bu olacak" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler