Vincenzo Montella'dan İzlanda maçı öncesi Atakan Karazor açıklaması

13.10.2024 - 16:53 | Son Güncellenme: 13.10.2024 - 17:07

A Milli Futbol Takımı'mız, UEFA Uluslar Ligi mücadelesinde İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Maç öncesi A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.

Vincenzo Montella'dan İzlanda maçı öncesi Atakan Karazor açıklaması

AJANSSPOR - HABER

UEFA Uluslar Ligi'nde A Milli Futbol Takımı'mız, İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Maç öncesi A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella açıklamalarda bulundu.

"Üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum"

İzlanda maçını kazanacaklarını ifade eden Montella, "Bu maç anahtar grup için. İzlanda'nın burada tarihi sonuçlar aldığını biliyoruz. Ama sonuçlara bakmaksızın söylüyoruz. Tarih bizden yana olmasa da biz neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Belki şarlar fiziksel olarak zorluklar olabilir ama futbolda istediğiniz oranda oynayamazsınız. Orada çabuk adaptasyon göstermek zorundasınız ve özellikle kendi özelliklerinize göre barındırdığınız yeteneklere göre de bunların üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum." dedi.

"Hemen herkes toparladı gibi görünüyor"

İlk 11 hakkında da konuşan Montella, "Son bir antrenmanımız daha var. Hemen herkes toparladı gibi görünüyor. Yarın da kararlarımızı vereceğiz." dedi.

"Fiziksel güçlerini kullanmaya çalıştıklarını biliyoruz"

"İzlanda takımı hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Montella şu ifadeleri kullandı:

"Organize bir takım bekliyoruz karşımızda. Son maçlarını seyrettiğimizde iki farklı baskı türü uygulayan bir takım olduklarını da gördük. Ama tabi fiziksel bir takım olduklarını da biliyoruz. Kendi evinde oynadığında kornerlerden ve taç atışlarından fiziksel güçlerini kullanmaya çalıştıklarını biliyoruz. Son maçımıza göre de bir kişi diskalifiye bir kişi de sakatlandı kadromuzdan. Onlar da bizimle burada değiller."

"Rakipler daha alışkın bu atmosferde oynamada"

Saha zemini hakkında ise Montella, "Adapte olmak lazım aslında. Seviye farkını da bu şekilde çıkartabiliyorsunuz. Her türlü şarta adapte olmanız gerekiyor. Rakipler daha alışkın bu atmosferde oynamada. Bu herhangi bir şekilde bahane değil. İstedikleri kadar alışkın olabilirler, en fazla rüzgar rahatsız edebilir. Bu da beni en çok rahatsız eden konudur ama geri kalan adaptasyon süreci hızlı olması gereklidir. Bazı futbolcularımızla farklı dillerde konuşabiliyoruz, bazı futbolcularımızla da Dani ile konuşmamız gerekiyor. Oda kendi işinde çok iyi. Çok büyük bir keyifle işletişim konusunda devam ediyoruz." dedi.

Atakan Karazor açıklaması

"Atakan Karazor'u ne zaman sahada görürüz?" sorusuna ise Montella, "Atakan özellikleri belirgin bir futbolcu. Zeki bir futbolcu olduğunu hepimiz net bir şekilde biliyoruz. Adaptasyon sürecinde çok hızlı bir şekilde adapte olabileceğini biliyoruz. Takımın onun için biraz daha farklı bir konumda oynaması gerektiğini de biliyoruz. Ama kendisi de bizim oyun felsefemize adapte olabileceğini gördük. " dedi.

Senin için hazırladığımız haberler