Montero yabancı sınırına takıldı!

23.01.2021 - 20:36 | Son Güncellenme: 24.01.2021 - 01:02

Son dakika spor haberleri... Süper Lig'de bu hafta Beşiktaş ve Göztepe karşı karşıya gelirken, Kartal'da genç stoper Montero kadroda kendisine yer bulamadı. İşte detaylar...

Montero yabancı sınırına takıldı!

 

Süper Lig’in 21. haftasında yarın Göztepe’yi konuk edecek Beşiktaş’ta 22 yaşındaki stoper Francisco Montero kadroya dahil edilmedi.

A Spor'un haberine göre yabancı sınırına takılan İspanyol stoper, siyah - beyazlı takımın Göztepe maçı kadrosunda kendine yer bulamadı. 

İzmir ekibiyle oynanacak mücadelede Welinton'un ilk 11'de yer alması bekleniyor. Necip Uysal  ise Vida ve Welinton’un oluşturacağı stoper tandemine alternatif olacak.

Montero bu sezon Beşiktaş ile 12 resmi maça çıkarken gol ve asist katkısı vermedi.

Beşiktaş ile Göztepe arasında Vodafone Park'ta oynanacak mücadele 24 Ocak Pazar günü saat 19.00'da başlayacak.

Beşiktaş’ın, Göztepe karşısındaki muhtemel 11’i şu şekilde:

"Ersin - Rosier, Vida, Welinton, Rıdvan - Josef, Ghezzal, Atiba, Mensah, Larin - Aboubakar."

Bu sene yabancı futbolcu kuralı nasıl?

Süper Lig ekipleri bu sezon 21 kişilik maç kadrolarında 12 yabancı futbolcuya yer verebiliyor. Kulüpler 28 kişilik kadrolarında ise en fazla 14 yabancı futbolcu bulundurabiliyor. 

İkinci yarı kural değişiyor

 

Süper Lig ekiplerinin talebi sonrası, ligin ikinci yarısı için yabancı futbolcu kontenjanı 14'ten 16'ya çıkarıldı. Müsabakaların kadrosunda yer alan 12 yabancı futbolcu sayısı ise 14'e yükseltildi. Bu değişiklikler, sadece 2020-21 sezonun ikinci yarısı için geçerli olacak.

24 Ocak günü 21. hafta maçlarının bitişiyle Süper Lig'de sezonun ilk yarısı da tamamlanmış olacak.

Senin için hazırladığımız haberler