Transfer haberleri | Burak Elmas, Morutan ile ilgili kararını verdi!

İsa Kethüda
31.07.2021 - 17:15 | Son Güncellenme: 31.07.2021 - 21:04

Transfer haberleri... TFF Süper Lig takımlarından Galatasaray'ın transfer etmek istediği Romanya Ligi ekiplerinden FSCB takımında forma giyen Olimpiu Morutan konusunda iki başkandan farklı açıklamalar geldi.

Transfer haberleri | Burak Elmas, Morutan ile ilgili kararını verdi!

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Aytaç Kara, Barış Alper Yılmaz, Berkan Kutlu, Patrick van Aanholt, Sacha Boey ve Alexandru Cicaldau'yu kadrosuna katan, iç transferde ise Emre Akbaba ve Arda Turan'la sözleşme yenileyen Galatasaray'ın, Rumen oyuncu Olimpiu Morutan transferinde kafa karıştırtıran açıklamalar geldi.

Anlaşma sağlandı iddiası

İtalyan gazeteci Nicolo Schira'nın haberine göre; sarı-kırmızılı takımın, Olimpiu Morutan'la 2026 yılına kadar anlaşmaya vardığı ve oyuncunun önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelerek sağlık kontrollerinden geçeceği belirtildi. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray yönetimi satrancı sakin oynuyor
Habere Git

Becali: Yüzde 99 bu iş bitti

Ardından FCSB Başkanı Gigi Becali de ülkesinde Sport'a yaptığı açıklamada, "Olimpiu Morutan, yüzde 99 Galatasaray'da" diyerek transferi doğruladı. Becali, Görüşmeler devam ediyor. Muhtemelen Morutan için 10 milyon vermeye karar verdiler. Muhtemelen teklifi yarın verirler, şu an bize ulaşan resmi bir teklif yok ama iletişim halindeyiz. 10 milyon istedim, onlar 8 dediler, 9 dediler. Ben de 10 milyon olmadan vermem dedim" şeklinde konuştu. 

 

Bilindiği üzere Becali, geçtiğimiz günlerde 22 yaşındaki orta saha oyuncusunun satılacağını ve bonservis bedelinin 10 milyon Euro olduğunu ifade etmişti.

Dün Galatasaray'ın transfer iddialarıyla ilgili bir açıklama daha yapan Becali, "Avrupa'ya veda ettik ve bu yüzden Morutan'ı satacağım. Teklifin nereden geldiğini biliyorsunuz... Galatasaray" ifadelerini kullanmıştı.


Galatasaray'dan ters köşe yapan Morutan açıklaması

Rumen Başkan ve dış basının bittiğini söylediği transfer için Galatasaray Başkanı Burak Elmas'tan herkesi ters köşe yapan bir açıklama geldi. 

Burak Elmas: Bir girişimimiz yok"

Sports Digitale'e konuşan Galatasaray Başkanı Burak Elmas, “Olimpiu Morutan’ın maliyeti sebebiyle bu transferde bir girişimimiz yok" diyerek transferden vazgeçtiklerini açıkladı.

İlgini Çekebilir
Becali'den Morutan ve Galatasaray açıklaması: Satacağım!
Habere Git

Sözleşmesi devam ediyor

Fatih Terim'in de kadrosunda görmek istediği Morutan'ın kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2023 yılına kadar devam ediyor. 

Geçen sezonki performansı

22 yaşındaki orta saha oyuncusu, geçen sezon forma giydiği 36 maçta 8 gol ve 15 asist kaydetti.

Bu sezonki performansı

Bu sezon ise 4 maçta sahaya çıkan Morutan, 1 gol ile oynadı. 

İlgini Çekebilir
Burak Elmas’tan transfer açıklaması! Morutan ve Ghezzal...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler