Morutan'ın eski hocası Edward Iordanescu: Galatasaray'a uygun değildi!

Feride Kara
19.02.2022 - 17:57 | Son Güncellenme: 19.02.2022 - 18:06

Galatasaray'ın sezon başında Steaua Bükreş takımından transfer ettiği Olimpiu Morutan için eski hocası Edward Iordanescu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Morutan'ın eski hocası Edward Iordanescu: Galatasaray'a uygun değildi!

Romanya Milli Takımı Teknik Direktörü Edi Iordanescu'dan Olimpiu Morutan'ın Galatasaray'a transferi için flaş sözler. 

Galatasaray'a hazır değildi

Edward Iordanescu "Açıkçası ayrılması için çok erkendi ve hazır değildi. Saha içinde ve saha dışında eksikleri vardı. Onunla yeteri kadar çalışabilseydim, Galatasaray'a böyle hazırlıksız gitmezdi. Hala geliştirmesi gereken yönler var. Zihniyeti, katılımı, disiplini, futbol dışı hayatı, kişiliği ve ruhu, bu hamleye hazır değildi

Transfer edilirken sadece yeteneğine bakıldı

Transfer edilirken sadece yeteneğine bakıldı ve transfer edildi. Futbolda başarı için sadece yetenek yeterli değildir. Ortada bir potansiyel bulunabilir ama bunun nasıl geliştirileceği önemli. Özellikle genç futbolcular sadece teknik kapasiteleri veya hızları yüksek diye her yerde oynayabileceklerini düşünüyor. Ancak sahaya çıktıklarında işlerin böyle yürümediğini görüyorlar. Sonrasında yaşadıkları duygusal çöküntü ise kolay tamir edilmiyor" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Namağlup lider Galatasaray, Fenerbahçe'ye 5 attı!
Habere Git

Galatasaray Morutan'ın parasını ödemedi

FC Steuau Bükreş kulübünün sahibi Gigi Becali "Galatasaray hâlâ Morutan'ın parasını ödemedi. Onlar parayı öderse ben de Botoşani'ye payını vereceğim ama kasamda param yok" dedi. Rumen orta saha sarı-kırmızılı formayla bu sezon 35 resmi karşılaşmada rakip fileleri 4 kez havalandırma başarısı gösterdi. Morutan 5 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler