Moskova'dan Fenerbahçe geçti... Muhteşem galibiyet

22.01.2021 - 22:00 | Son Güncellenme: 22.01.2021 - 22:26

THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, normal sezonun 21. maçında lider CSKA Moskova'yı konuk etti. Heyecanın yüksek olduğu karşılaşmada kazanan, 89-83'lük skorla Fenerbahçe Beko oldu. Detaylar haberimizde...

Moskova'dan Fenerbahçe geçti... Muhteşem galibiyet

HABER-AJANSSPOR

Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague'de normal sezonun 21. maçında CSKA Moskova'nın Megasport Arena'da konuğu oldu.

Maça 3 sayı çizgisinin gerisinden etkili başlayan CSKA Moskova, belli zamanlarda 8 sayıya kadar çıkardı. Özellikle Tornike Shengelia ile etkili olan Rusya temsilcisi, ilk 10 dakikayı 21-15 önde tamamladı. CSKA, birinci çeyrekte 7’de 4 dış atış isabeti buldu. Fenerbahçe Beko’da takımı ayakta tutan isim, 6 sayılık katkısıyla Jan Vesely idi.

Jarell Eddie’nin öne çıktığı ikinci çeyrekte temsilcimiz, Nando De Colo’nun da skorda katkı vermesiyle aranın açılmasını engelledi. Daha sonra Marko Guduric’in 3 sayılık basketi, çeyreğin bitimine 1 dakika 15 saniye kala, farkın 1 sayıya inmesini sağladı. (34-33) CSKA, skordaki üstünlüğünü koruyamadı. Dyshawn Pierre’in son saniyedeki 3 sayılık basketi skora denge getirdi ve Fenerbahçe Beko, devre arasında CSKA Moskova karşısında soyunma odasına 38-38’lik beraberlikle gitti.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Fener, karşılıklı sayılar ile geçen ilk dakikalarda, Nando De Colo önderliğinde skorda üstün olmayı başardı ve farkı 4 sayıya kadar çıkardı. (54-50) Fakat CSKA, Mike James ve Nikola Milutinov ile yeniden oyuna ağırlığını koydu ve son 10 dakikaya 66-63 önde girdi. Kıran kırana geçen dördüncü çeyrekte Jan Vesely’in etkili olmasıyla Fenerbahçe Beko, mücadeleden 89-83 galip ayrıldı. 

Vesely uçtu!

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko, olası bir puan eşitliği durumunda CSKA karşısında ikili averajda 5 sayı farkla üstün konuma geldi. Temsilcimizde maçın en skorer ismi Jan Vesely, 24 sayı, 6 ribaund ve 3 asistle yıldızlaşırken, Nando De Colo da eski takımına karşı 22 sayı ve 9 asist kaydetti. CSKA'da Tornike Shengelia 18 sayı üretti. 

Senin için hazırladığımız haberler