Mossoro'dan şampiyonluk sözleri! Avantaj...

16.11.2018 - 14:36 | Son Güncellenme: 16.11.2018 - 17:36

Mossoro'dan şampiyonluk sözleri! Avantaj...

Başakşehir'in başarılı oyuncusu Mossoro, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını A Spor'a değerlendirdi. Mossoro'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikeri şu şekilde:

Şu anda kazanılan hiçbir şey yok. Sadece oynanmış 12 hafta var. Bu durum, alınan sonuçlar artık hiç kimse için sürpriz değil. Bir hedefimiz var, bu sezon sonunda hedefimize ulaşmak istiyoruz. Ancak daha yolun başındayız.

"En azından ikinci bitirebilirdik..."

Geçen sezonki Sivasspor maçı önemli bir maçtı ve kaybetmemiz gereken maçtı. Ama bence Galatasaray maçını kaybetmemeliydik. O maçı kaybetmesek en azından ikinci bitirebilirdik. Bu yaşanılanlar bir tecrübe. Geçtiğimiz sezondan çok büyük bir tecrübe çıkardık.

Şu anda rakiplerimizin 4 puan önündeyiz. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımların sorunları var. Geçtiğimiz sezona takviye yaparak giren Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor gibi takımlar var. 34 haftalık periyodun 12 haftası geride kaldı. Şampiyonluk yolunda önemli bir avantajımız var ama ligin sonuna kadar korumamız lazım.

"22 haftada her şey değişebilir"

Son 2 sezonda şampiyonluğu kıl payı kaçırdık. Bu şampiyonluğu kovalama noktasına şans eseri gelmedik. Başakşehir son 3 sezonda kabuk değiştiriyor. Yeni gelen oyuncularla daha da güçlendik. Bence şu anda herkesin şansı eşit. 22 haftada her şey değişebilir. Önümüzde oynanacak çok maç var. Bu sezon şampiyonluğu çok istyoruz.

Son yıllarda futbol çok değişim gösterdi. Kalecilerden artık geriden topu ayağa sokması bekleniyor. Şu anda bu da futbolumuzun gelişim gösterdiği durum.

"Mert'in milli takıma seçilmemesi beni şaşırttı"

Bu sezon Mert'in kurtarışları bize puan kazandırdı ama bu bir takım oyunu. Milli takıma seçilmemesi beni de şaşırttı. Şu anda çok üst düzey bir performans gösteriyor. Bu performansını göstermeye devam ederse Mert formayı alacaktır.

Ben de yaşımın farkındayım. Kendime fiziksel anlamda güveniyorum. 2 sene daha futbol oynamak istiyorum. Ben elimden geleni yapacağım. Ondan sonrası yönetimin takdiri. Türkiye'de bana bu kapıları açan Başakşehir'dir. Kalbimde yer edinen iki kulüp var. Biri Başakşehir diğeri de Braga. Bu iki kulüpten birinde futbolu bırakmak istiyorum.

Alex ile oynama şansını bulamadım. Ama onun başarıları ortada. Aynı pozisyonda oynuyoruz ama onun oynadığı oyun çok farklıydı. Çok gol atardı. Alex'in futbol yeteğinden konuşmak günleri alabilir. Türk futbolu için de çok önemli bir yerde, çok seviliyor.

Senin için hazırladığımız haberler