Moukoko için karar çıktı! Nuri Şahin'in rekoru...

02.04.2020 - 15:41 | Son Güncellenme: 02.04.2020 - 15:44

Almanya Ligi ekiplerinden Borussia Dortmund'a 15 yaşındaki golcü Moukoko konusunda güzel bir haber geldi. Moukoko, ne zaman forma giyebilecek? Hangi Türk futbolcunun rekorunu kıracak?

Moukoko için karar çıktı! Nuri Şahin'in rekoru...

Almanya Ligi takımlarından Borussia Dortmund, büyük bir yıldız adayı olarak görülen Youssoufa Moukoko konusunda güzel bir haber aldı. Almanya Futbol Ligi (DFL) Dortmund’un futbolcusunun 16 yaşından sonra oynayabilmesine onay verdi.

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Şu anda Dortmund’un U-19 takımında görev alan futbolcu böylece 2021 yılında değil, Kasım ayı başlarında 16 yaşını dolduracağı için oynayabilecek.

Ricken: “Bu karardan çok memnunuz, gençlere fırsat verilmeli”

Dortmund’un Gençlik Geliştirme Koordinatörü Lars Ricken, “Biz bu karardan çok memnunuz. Kulüplerin çoğunluğu genç futbolculara şans vermeli. Ayrıca olağanüstü yetenekli futbolculara da mutlaka istisnai durumlarda gelişimi açısından adım atma fırsatı verilmeli” ifadelerini kullandı.

Moukoko bu kuraldan yararlanan ilk kişi olacak

Öte yandan Moukoko, kural değişikliği sonrasında bu kuraldan yararlanan ilk kişi olacak. Genç yıldız adayı, 20 Kasım tarihi itibarıyla 16 yaşını dolduracak ve Bundesliga’da forma giyebilecek. Daha önce yürürlükte olan kurallara göre Ağustos 2021’de bu durum mümkün olacaktı.

Tutukluk yapmayan bir gol makinesi: Moukoko!

Futbolcu, büyük bir potansiyel taşıyor. Dortmund’un U-19 maçlarında görev alan Youssoufa Moukoko, görev yaptığı 20 lig maçında 34 gol attı.

Nuri Şahin’in rekoru kıracak

Eğer Moukoko, söz konusu dönemde A takımda oynarsa, Nuri Şahin’in 2005 yılında 16 yıl 11 aylıkken forma giyip kırdığı rekoru da geride bırakmış olacak.

Senin için hazırladığımız haberler