Mourinho artık onları ayırmıyor! Fenerbahçe'de yeni forvet planı

17.10.2024 - 10:23 | Son Güncellenme: 17.10.2024 - 10:33

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, forvet rotasyonunda yeni bir sayfa açtı. Edin Dzeko ile Youssef En-Nesyri arasındaki ayrım ortadan kalktı.

Mourinho artık onları ayırmıyor! Fenerbahçe'de yeni forvet planı

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahçe, yaz transfer döneminde santrfor bölgesine Youssef En-Nesyri hamlesini yaptı. Faslı golcünün Sevilla'dan transfer edilmesiyle Edin Dzeko'nun Sarı-Lacivertliler'deki geleceği merak konusu oldu. Transfer döneminde takımdan ayrılması beklenen Bosna Elması, Hajduk Split'in teklifini geri çevirerek takımda kaldı. Bu sefer kimin birinci forvet olacağı tartışmaları ortaya çıktı.

En-Nesyri birinci, Dzeko ikinci düşünülüyordu

Teknik heyet sezon başında yeni transfer Youssef En-Nesyri'yi birinci forvet, Edin Dzeko'yu ise ikinci forvet olarak düşünüyordu. Fakat En-Nesyri'nin Sevilla'dan hazır gelmemesi ve Fenerbahçe'de form tutamaması, Dzeko'nun daha fazla süre almasına yol açtı. Tecrübeli golcü, süre aldığı maçlarda ortaya koyduğu performansla takımı sırtlayan isim oldu.

Mourinho ayrımı ortadan kaldırdı

Milliyet'te yer alan habere göre Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, En-Nesyri ve Dzeko arasındaki ayrımı ortadan kaldırdı. Yıldız isimler birinci ve ikinci forvet olarak düşünülmeyecek.

Maçına göre santrfor belirlenecek

Milli aradan sonra En-Nesyri'nin daha hazır şekilde takıma döneceği beklenirken, rakibe göre yapılan planda hangi santrforun 11'de başlayacağı belirlenecek. En-Nesyri ve Dzeko arasında maça göre karar verilecek.

Youssef En-Nesyri'nin performansı

Youssef En-Nesyri, bu sezon Fenerbahçe'de 11 maçta 443 dakika süre aldı. Faslı futbolcu 1 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Edin Dzeko'nun performansı

Edin Dzeko, bu sezon Fenerbahçe'de 13 maçta 885 dakika forma giydi. 9 gol kaydeden tecrübeli forvet, 2 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler