Fenerbahçe'de Mourinho eleştirilerine Becao'dan cevap

06.10.2024 - 11:15 | Son Güncellenme: 06.10.2024 - 11:25

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'nde Twente ile 1-1 berabere kalmasının ardından teknik direktör Jose Mourinho'nun oyun stili eleştirildi. Rodrigo Becao, Mourinho hakkında konuştu.

Fenerbahçe'de Mourinho eleştirilerine Becao'dan cevap

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Sezona Trendyol Süper Lig ve Avrupa'da başarı parolasıyla başlayan Fenerbahçe, dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho'yu takımın başına getirerek dikkat çekti.

Mourinho önderliğinde sezona iyi başlayan Sarı-Lacivertliler son olarak UEFA Avrupa Ligi'nde yara aldı. Twente ile deplasmanda karşı karşıya gelen Fenerbahçe, kadro değerindeki büyük farka rağmen sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Fenerbahçe'nin 3'te 1'i Twente oyun üstünlüğü kurdu

Hollanda'da skorun alınamamasının yanı sıra oyun olarak da eksikler göze çarptı. Kağıt üzerinde Sarı-Lacivertliler'in 3'te 1 kadro değerine sahip olan Twente, galibiyeti daha çok hak eden taraf oldu. Bu maçın ardından teknik direktör Jose Mourinho'nun oyun stili bazı kesimler tarafından eleştirildi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Mourinho için Everton iddialarına yanıt
Habere Git

Becao'dan Mourinho açıklaması

Fenerbahçe'nin başarılı stoperi Rodrigo Becap, Twente maçının ardından İtalya'dan Gianluca Di Marzio'ya açıklamalarda bulundu. Becao, Mourinho'nun oyun stili hakkında söylenenlerin doğru olmadığına vurgu yaptı.

"Bazen kazanamadığınız zaman önemli olan kaybetmemektir"

Twente maçını değerlendiren Becao, "Evet, zor bir maçta deplasmanda alınan iyi bir puan. Hollanda'ya gelirken zor bir sahada güçlü bir takıma karşı oynayacağımızı biliyordu. Kazanmak istiyorduk ama bazen kazanamadığınız zaman önemli olan kaybetmemektir. Bu puanı evimize götürüyoruz ve bu iyi bir şey" ifadelerini kullandı.

"Jose'nin sadece savunma ile ilgilendiğini söyleyenlere katılmıyorum"

Mourinho'nun stratejisi hakkında yorum yapan Becao, "Mourinho oyun kuruyor, oynamak istiyor ve tabii ki iyi savunma yapmaya çalışıyoruz. Önemli olan gol yememek, o zaman ileride gol atarız. Maalesef, Twente maçında gol yedik ama sonrasında eşitliği sağladık çünkü bence iyi iş çıkardık. Jose'nin sadece savunma ile ilgilendiğini söyleyenlere katılmıyorum, o oyuna ve topa sahip olmaya odaklanıyor. Bizden istediği ve bizim de sahada yapmaya çalıştığımız şey bu" dedi.

"İtalya'ya bir gün dönmeyi çok isterim"

İtalya'da 4 yıl Udinese forması giyen Brezilyalı savunmadı, "İtalya bana çok şey öğretti, sizden çok şey öğrendim. Serie A'da çok savunma yaparsınız, çok güçlü bir savunma ekolüdür. Bugün olduğum savunma oyuncusu için sadece İtalya'ya teşekkür edebilirim. Sizden gerçekten çok şey öğrendim. Harika zaman geçirdiğim ve pek çok arkadaşımı bıraktığım İtalya'ya bir gün dönmeyi çok isterim. İnsanları ve İtalyan halkını özlüyorum. Bakalım bir gün dönecek miyim, dönmeyecek miyim?" şeklinde konuştu.

"Umarım Udinese sıralamada yukarıda kalır"

Eski takımı hakkında konuşan Becao şunları kaydetti: "Udinese'yi elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. İyi başladıklarını gördüm ama böyle devam edip edemeyeceklerini göreceğiz! Lig uzun ve pes edemezler. 'Tamam olduğunuzu' hissetmek kesinlikle yapmamanız gereken bir şey. Ve eminim ki yapmayacaklar. Udinese'ye başarılar diliyorum ve umarım sıralamada yukarıda kalırlar"

Senin için hazırladığımız haberler