Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho Monza Maçında Hakemlerin Sesini Kaydetti

Ali Bozkurt
04.05.2023 - 13:32 | Son Güncellenme: 04.05.2023 - 13:47

İtalya Serie A ekiplerinden Roma'nın teknik direktörü Jose Mourinho, Monza maçı sonrasında kendini güvene almak için hakemlerin sesini kaydettiğini açıkladı. Detaylar...

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho Monza Maçında Hakemlerin Sesini Kaydetti

AJANSSPOR HABER

Portekizli teknik adam Jose Mourinho, yine gündeme gelmeye başladı. Tecrübeli teknik adam Monza maçından sonra ses kayıt cihazı çıkartarak hakemlerin sesini kaydettiğini açıkladı. Ayrıca milli oyuncumuz Zeki Çelik, karşılaşmanın son dakikalarında ise kırmızı kart gördü. Detaylar...

Mourinho, hakemin sesini kaydetti

Jose Mourinho, geçmişte sorunlar yaşadığı İtalyan Hakem Daniele Chiffi yönettiğü Monza maçında ilginç önlem aldı. Portekizli teknik adam, mücadelenin ardından basın toplantısında cebinden ses kayıt cihazını çıkardı ve soyunma odasından çıktıktan sonra maçın sonuna kadar her şeyi kaydettiğini açıkladı.

''Kendimi korumak zorundayım''

Mourinho, basın toplantısında ses kayıt cihazı hakkında açıklama yaptı. Tecrübeli çalıştırıcı, ''Ben aptal değilim, maça mikrofonla gittim ve soyunma odasından çıktığım andan döndüğüm ana kadar her şeyi kaydettim. Kendimi korumak zorundaydım." dedi.

İlgini Çekebilir
Jose Mourinho rap klibinde oynadı
Habere Git

''Hayatımda tanıdığım en kötü hakem''

İtalyan hakem Chiffi hakkında çok sert açıklamalarına devam eden Mourinho, "Genelde hakemin sonuca doğrudan etkisi olduğunda, çok büyük bir hata yaptığında onlar hakkında konuşuruz, ancak durum böyle değil. Hakemin sonuç üzerinde hiçbir etkisi olmadı, ama o hayatımda tanıdığım en kötü hakem. Teknik olarak korkunç. Empatisi sıfır, iletişimi sıfır, hassasiyet sıfır... 96. dakikada ayağı kayan bir oyuncuya (Zeki Çelik) ikinci sarı karttan kırmızı kart verdi. Bana kırmızı kart gösteremediği için eve bu akşam sinirli gidiyor. Kırmızı kart görmekten kaçındım çünkü Cumartesi günü sahada olmam gerekiyor. Bugün Zeki ve El Shaarawy'i kaybettik." dedi.

''Kulüp olarak, 'Bu hakemi istemiyoruz' diyebilecek gücümüz yok''

Roma'nın maçtan önce hakeme tepki verecek gücünün olmadığına değinen Portekizli teknik adam, "Belki kulübüm bunu söylememden memnun olmayacak ama bu riski alıyorum. Kulüp olarak, 'Bu hakemi istemiyoruz' diyebilecek gücümüz yok. Bu yapan kulüpler var. Hepimiz biliyoruz. Maç öncesi hakem hakkında konuşmadım. Çünkü herhangi bir eleştiri veya yorumdan korunmasını istiyorum. Ama Roma olarak gücümüz yok ve bazen bana öyle geliyor ki o güce sahip olma arzusu da yok.'' dedi.

Mourinho'ya soruşturma başlatıldı

İtalya Futbol Federasyonu, Federal Savcılık tarafından Jose Mourinho'nun maçın hakemi Daniele Chiffi'ye yönelik sözleriyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. İddialara göre Mourinho'nun Inter ile oynanacak olan maçta yedek kulübesinde yer alacağı beklenmeye başlandı.

Zeki Çelik kırmızı gördü, Mourinho korudu

İtalyan ekibi Roma forması giyen milli oyuncumuz Zeki Çelik, Monza karşısında son dakikalarda kırmızı kart gördü. 26 yaşındaki sağ bek oyuncusu 90+5. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Mourinho, bu pozisyon için ise  "Ayağı kaydığı için rakibine ufak bir faul yaptı. Hakemin öncelikle insani yönlere hakim, zeki ve kontrollü olması gerekir" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler