Mourinho topu almak için evlerin zilini çalacak!

10.01.2021 - 00:08 | Son Güncellenme: 10.01.2021 - 17:51

İngiltere FA Kupası 3. turunda bugün Tottenham Hotspur ile İngiltere 8. Lig takımı Marine karşı karşıya gelecek. Tarihi maç öncesi Tottenham'ı misafir edecek olan Marine FC ekibinde, heyecan üst seviyede..

Mourinho topu almak için evlerin zilini çalacak!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İngiltere'de futbolseverleri bugün çok farklı bir maç bekliyor. İngiltere 8. Lig takımlarından Marine FC, FA kupasında bugün Jose Mourinho'nun takımı Tottenham'ı ağırlayacak.

Futbol dünyasının en eski turnuvası olarak bilinen FA Cup, bugün tarihi bir maça tanıklık edecek.  3000 taraftara sahip olan Marine kulübü, Jose Mourinho ve futbolcularına ev sahipliği yapma heyacanı yaşıyor.

Öte yandan Marina kulübünün sahip olduğu 3.000 kadar taraftar varken, hafta içi - hafta sonu yurtiçi ve yurtdışında oynadıkları büyük stadyumlar göz önüne alındığında Mourinho ve oyuncuları için oldukça farklı bir deneyim olacak.

Pandemi nedeniyle sadece 500 Marine taraftara izin verilecek

İngiltere'de ülke çapında yürürlükte olan pandemi kısıtlamaları nedeniyle birçok Marine taraftarları tarihi maçı stadyum yerine televizyonda izlemek zorunda kalacak.

Marine Kulübü Stadyumu'ndaki tel örgülerin üzerinde arkadaki evlerin kapı numaraları yazılı. Sahadan çıkan topun hangi evin bahçesine gittiği buna göre biliniyor. Top için de o kapının zili çalınıyor.

Stadyumda Soyunma odası yok

Ayrıca Marine FC ile Tottenham karşılaşmasının oynanacağı Marine Travel Arena Stadyumu'nda soyunma odasının olmadığı ortaya çıktı. Bu yüzden Tottenham Hotspur Stadyumu'ndakilerden kesinlikle çok farklı bir maç olacak.

Konuyla ilgili Marine menajeri Neil Young, maç öncesi basın toplantısında Mourinho ve oyuncularının bar alanında karşılaşmaya hazırlanacaklarını açıkladı.

Young "Tottenham futbolcuları, soyunma odasına gidemiyecekler, çünkü soyunma odamız yok. Onun yerine bar alanında formalarını değiştirecekler. Normalde biz orada değiştiririz" ifadelerini kullandı.

Everton ve Liverpool'dan Marine kulübüne destek

Ayrıca Marine Travel Arena'dan çok uzak olmayan Premier Lig kulüpleri Everton ve Liverpool, Marine'in FA Cup mücadelelerine hazırlanmasında yardımcı oldu.

Menajer Young, "Mümkün olduğunca hazırlıklıyız ama Tottenham'ı Liverpool desteğiyle çok fazla analiz etme imkanımız oldu. Ayrıca kullanacağımız saha, don nedeniyle mevcut değildi. Neyse ki Everton kulübü devreye girdi ve dün Finch Farm'da antrenman yapmamıza izin verdi." açıklamalarında bulundu.

"Beni hayal kırıklığına uğratmayacaklar"

Tottenham'ın büyük yıldızlarıyla karşı karşıya gelecek olduklarını ve kulüp için devasa bir maç olduğunu ifade eden Marine menajeri Young, teknik olarak Harry Kane, Son Heung-min ve Tanguy Ndombele gibi oyuncularla eşleşmeseler bile oyuncularının kendisini hayal kırıklığına uğratmayacağını belirtti.

Young "Takımımı elimden gelenin en iyisini yapacağından eminim. Beni hayal kırıklığına uğratmayacaklar. Teknik olarak eşit olmayabiliriz ama oyuncularımız, İngiltere'nin en iyi takımlardan biri olan Tottenham'ı yenebilmek için her şeylerini verecekler. ifadelerini kullandı.


Kulüp tarihinin en büyük maçı olan Marine FC - Tottenham karşılaşması saat 20.00'de başlayacak.

10 bin sanal bilet satıldı

Öte yandan Marine AFC, Twitter hesabından, karşılaşmaya özel 10 bin sanal bilet satıldığını açıkladı. Atılan tweette: "Futbol dünyasının bizim adımıza yaptıklarına dair hissettiklerimiz çok büyük duygular. Futbolun bir araya gelmesinden daha iyi bir his yok. TEŞEKKÜR EDERİZ!" ifadelerine yer verildi. 

Senin için hazırladığımız haberler