Fenerbahçe, Alvaro Morata'nın transferi için görüşmelere başladı

Özgür Koç
18.06.2024 - 13:40 | Son Güncellenme: 18.06.2024 - 13:58

Yeni sezonda kadrosunu dünya yıldızları ile güçlendirecek olan Fenerbahçe, İspanya Milli Takımı'nın golcüsü Alvaro Morata'yı transfer etmek için harekete geçti. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Alvaro Morata'nın transferi için görüşmelere başladı

AJANSSPOR - HABER

Jose Mourinho'nun imzasının ardından transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe, Portekizli hocanın raporu raporu doğrultusunda kadrosunu dünya yıldızları ile güçlendirecek.

Alvaro Morata bombası

Michy Batshuayi'nin sözleşmesinin sona ermesi, Edin Dzeko'nun ise takımdan ayrılma ihtimaline karşılık forvet hattına transfer yapacak olan sarı lacivertlilerin Atletico Madrid ve İspanya Milli Takımı'nın golcüsü Alvaro Morata'yı gündemine aldığı ileri sürüldü.

Görüşmeler başladı

Sözcü'den İrfan Yirmibeş'in haberine göre, sarı-lacivertliler İspanya’nın EURO 2024’teki açılış golünü de atan Alvaro Morata için devrede olduğu kaydedildi. Sportif Direktör Mario Branco'nun Atletico Madrid'in 31 yaşındaki golcüsü için kulüp ve menajeriyle temaslara başladı. 

Mourinho da menajeriyle görüştü

Haberin detayında, Morata'nın transferi için yapılan görüşmelerde Jose Mourinho’nun da devrede olduğu, Portekizli hocanın oyuncunun temsilcisiyle de görüştüğü aktarıldı.

Roma'ya getirememişti, Fenerbahçe'ye transfer edecek

Jose Mourinho'nun, Morata’yı Roma’yı çalıştırdığı dönemde de istediği, ünlü çalıştırıcının İtalya’ya getiremedi tecrübeli golcüyü Fenerbahçe’ye transfer etmek için yoğum çaba harcadığı bildirildi.

Kariyer başlangıcını Mourinho ile yaptı

Hatırlanacağı gibi Portekizli çalıştırıcı, Real Madrid’deyken o dönem 18 yaşındaki Alvaro Morata’yı A Takım’a alan isimdi. 

Geçtiğimiz sezon 49 maçta forma giydiği

Morata geçen sezonu 49 maçta attığı 22 gol ve yaptığı beş asistle tamamladı. 1.89’luk boyuna rağmen topa hakimiyeti ve oyun içindeki taktiksel disipliniyle tanınan tecrübeli golcü, zaman zaman basit pozisyonları değerlendirememesiyle eleştiriliyor.

Bonservis rekortmeni

Alvaro Morata, dünya futbol tarihinde bonservisine en fazla para ödenen ilk beş isim arasında. 31 yaşındaki oyuncu için 2014’ten bu yana kulüpler toplam 189 milyon Euro’luk bonservis harcaması yaptı. Morata’nın Atletico Madrid ile 2026’ya kadar kontratı bulunuyor.

12 milyon Euroluk çıkış maddesi var

Roma da Fenerbahçe ile birlikte Morata’nın peşinde. İddiaya göre Atletico Madrid ile olan sözleşmesinde ‘12 milyon Euro’yu getirirse istediği takıma gider’ maddesi bulunuyor. Sarı-lacivertliler bu maddeyi değerlendirmek istiyor.

Senin için hazırladığımız haberler