Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'dan Alanyaspor maçı sonrası açıklama

30.08.2024 - 23:04 | Son Güncellenme: 31.08.2024 - 12:33

Fenerbahçe, Süper Lig'de Alanyaspor'u 3-0 yendi. Maçın ardından değerlendirmede teknik direktör Jose Mourinho Sofyan Amrabat transferi hakkında konuştu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'dan Alanyaspor maçı sonrası açıklama

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 4'üncü haftasında Fenerbahçe ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. Kadıköy'de oynanan mücadeleyi Sarı-Lacivertliler 3-0 kazanmayı başardı. Maçın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

"İkinci yarı 15-20 dakika hoşuma gitmedi"

Jose Mourinho, "Bugünü saygıyla kutluyorum. Türk halkı için tarihi bir gün. Bugün galibiyeti hak ettik. Ama ikinci yarı 15-20 dakika hoşuma gitmedi. Rakip topla oynamayı seven bir ekipti. Ama ikinci golü bulunca maçı bitirdik" ifadelerini kullandı.

"Maç ilk yarı da bitebilirdi"

Mourinho, "Bu takımın taktiksel futbol kültüründe geliştiğini görüyoruz. Farklı planları uyguluyoruz. Başakşehir maçında rakibimizi izlemiştim. Oyun kurmayı ve topu kullanmayı sevdiklerini görmüştüm ve ona göre hazırlandık. İlk yarıda daha fazla gol atamamış olmamız çok üzücü oldu. Maç ilk yarı da bitebilirdi" dedi.

İlgini Çekebilir
Kadıköy'de 3 golle 3 puan!
Habere Git

Mourinho'dan Amrabat cevabı

Transferi gündemde olan yıldız futbolcu Sofyan Amrabat hakkında konuşan dünyaca ünlü teknik adam, "Amrabat konusuna gelirsek başkanımız ve direktörümüz nasıl biri olduğumu biliyorlar. Maçtan önce bana bilgi vermediler. Çünkü maça odaklanmıştım. Maçtan sonra da bilgi verecekler. Benim iyi bir takımım var. İyi bir kadroya sahibim" açıklamasını yaptı.

Hakeme teşekkür etti

Maçın hakemi Mehmet Türkmen hakkında ise Mourinho, "Çok genç hakem vardı maçta. Çok iyi bir karakter. Çok iyi kararlar verdi. Sarı kartları doğru yerlerde verdi. Ona teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"Sadece istediğim şeylerin mümkün olup olmadığını soruyorum"

Transfer hakkında açıklamalarına devam eden Mourinho, "İstemediğiniz oyuncu alındı mı diye bana soruyorsanız cevap vereyim, hayır. Yönetimden bir talepte bulunuyor musunuz diye sorarsanız, onun da cevabını vereyim. Hayır. Ben sadece istediğim şeylerin mümkün olup olmadığını soruyorum. Ben Fenerbahçe'de mutluyum" dedi.

"Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor"

Hakemlerin Galatasaray'a ayrıcalıklı davrandığını savunan Mourinho, "Türkiye'de sadece Galatasaray kart görmüyor. Onun dışındaki takımlar kart görüyor" ifadelerini kullandı.

"Milli aradan oyuncular genelde kötü dönüyorlar"

Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında kazanarak milli araya 3 puanla girdi. Mourinho, "Milli ara olacak. Oradan dönen oyuncular genelde kötü dönüyorlar. Bunun için rotasyon lazım oluyor" açıklamasını yaptı.

"Krunic ile Zajc benim fikrime uyan isimler değildi"

Kadro genişliği hakkında konuşan teknik adam şunları söyledi: "Bizim kadromuza bakınca çeşitliğimiz var. Bir tek orta sahada eksiklik vardı. Çünkü Krunic ile Zajc benim fikrime uyan isimler değildi. Oynatmak istediğimiz tarzda oyuncular değildi. Oraya bir oyuncu alıyoruz. İsmail ve Fred'in pozisyonunda değil. Biz bazen 3 orta saha ile oynuyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler