Mourinho'dan itiraf: "Takım iyi durumda olmaktan çok uzak"

10.08.2024 - 23:18 | Son Güncellenme: 11.08.2024 - 08:49

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe'nin, sahasında Adana Demirspor'u mağlup ettiği maç sonrası teknik direktör Jose Mourinho açıklamalar yaptı.

Mourinho'dan itiraf: "Takım iyi durumda olmaktan çok uzak"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe'nin, sahasında Adana Demirspor'u 1-0 mağlup ettiği maç sonrası teknik direktör Jose Mourinho açıklamalarda bulundu.

"Maximin ve İrfan 90 dakika oynayacak durumda değil"

Galibiyeti değerlendiren Portekizli çalıştırıcı, "Bugün olmayan tek şey gollerdi. İlk 65 dakikada oynadığımız oyuna baktığımızda sonuç farklı olmalıydı. Çok fazla pozisyon kaçırdık. Final bölgesinde son pas ve kararlarda doğru şeyleri yapamadık. Belli dakikadan sonra takım fiziksel olarak düştü. Maximin ve İrfan 90 dakika oynayacak durumda değil. Çok hak ettiğimiz galibiyeti bugün elde ettik.

"Bartuğ daha fazla süre alacak"

Bir pozisyonda elinizde 2 oyuncu olduğunda bu değişiklikler daha kolay oluyor. Mesela Dzeko'nun yerine En-Nesyri'yi alabiliyorsunuz. Ama bazı durumlarda pozisyon anlamında adaptasyon yapmanız gerekiyor. Szymanski bugün orta saha oynadı. Sonra Bartuğ oynadı. Kendisi daha fazla süre alacak.

"Türk futbolu için de çalışıyorum"

Yusuf ve Oğuz da oynayacak. Bunun Türk futbolu için iyi olduğunu düşünüyorum. Ben Fenerbahçe için çalışıyorum ama aynı zamanda Türk futbolu için de çalışıyorum" dedi.

"Hiçbir zaman oynadığım ilk lig maçını kaybetmedim"

Basın toplantısında sözlerine devam eden Mourinho, "Hiçbir zaman oynadığım ilk lig maçını kaybetmedim. 24 yıldır hiçbir şey değişmedi. Sadece 2 sezon lige beraberlikle başlamıştım. O sezonlarda da Şampiyonlar Ligi'ni kazandım. Şaka bir yana bugün kazanmak önemliydi. Maçı kazanmak için yüksek enerjiyle başladık. Rakip oyunu 1-0 devam ettirmeye çalıştıracaktı. Oyunun son bölümünde şans anı kovaladı. Takımın enerjisini ikinci yarıdaki değişikliklerle yukarı çekmeye çalıştım.

"15 yaşındaki kaleciyi oynatmak cesaret ister"

Meslektaşımı tebrik ediyorum. 15 yaşındaki kaleciyi oynatmak cesaret ister. Kaleciyi tebrik ediyorum. Maçtan sonra hakemle düşüncelerimi paylaştım. Daha düşük potansiyelli takımın teknik direktörü tabii ki sonuç alabilmek için her şeyi deneyecektir. Onu suçlayamam. Düşük potansiyelli takımlar buraya geldiklerinde sonuç alabilmek için farklı şeyler yapabiliyor.

"Hakemlerin oyunu savunması gerekiyor"

Sakat numarası yapabiliyorlar. Bunu yadırgamıyorum. Ama hakemlerin oyunu savunması gerekiyor. İlk 20 dakikada 1-2 sarı kart gösterilirse vakit geçirmelere oyun bambaşka hal alır. 25 yıllık tecrübeme baktığımda benim fikrim bu. Genel olarak hakemin maç içinde pozitif olduğunu düşünüyorum. Bana verdiği sarı kart adil bir karardı. Rakipler buraya geldiklerinde sonuç alabilmek için zaman geçirecekler. Futbol bu.

"Takım iyi durumda olmaktan çok uzak"

Zamana ihtiyacımız var ama her şey için süreye ihtiyacımız var. Tam kadro olarak 2 haftadır çalışıyoruz. Her şey için süreye ihtiyaç var. Takım iyi durumda olmaktan çok uzak. Lugano ve Lille maçlarına kıyasla daha pozitif bir seviyemiz vardı. Şu an takım yüksek ritimde oynayacak durumda değil. Ama bugün oynadığımız oyun farklı skoru hak ediyordu. Lille'e karşı da çok daha farklı sonuç alabilmek için yeterli oynamıştık.

"Hedefimiz Süper Lig'i kazanmak"

Dün kamp yapmadık. Bugün maç için bir araya geldik. Şimdi kampa gidiyoruz. Oyuncular evlerine gitmeyecek. Kapılarımızı kapatacağız ve Lille maçını düşünmeye başlayacağız. O maça motive olacağız. Hedefimiz Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak değil, hedefimiz Süper Lig'i kazanmak. Ama Salı günü için elimizden geleni yapacağız.

"Şimdi daha da iyi anlıyorum"

Lig hakkında konuşacak olursak, Cuma akşamı Galatasaray-Hatayspor maçı oynandı. Bu akşam da biz oynadık. Çok fazla şey öğrendim. Zaten bana harika bilgiler verildi. Ancak şimdi daha da iyi anlıyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler